چگونه در سفر مراقب کرونا باشیم؟
به گزارش آرش بلاگ، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا به مردم توصیه می کند برای پیشگیری از گسترش بیشتر ویروس کرونا به تعطیلات نروند و گردهمایی نداشته باشند. بنابه گفته آنها و دیگر متخصصان بهداشت و سلامت، بهترین کار برای حفظ سلامت در این شرایط کرونایی، در خانه ماندن و شرکت در گردهمایی های مجازی است. با این حال در صورت سفر یا هر برنامه دیگر، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید.
نادیا زکالوند: تعطیلات نوروز معمولا زمانی عالی برای مسافرت و استراحت است و بیشتر مردم تقریبا از ماه های آخر سال منتظر آن هستند. از طرفی عالم گیری کوید19 همچنان مهار نشده و متخصصان بهداشت و سلامت توصیه می کنند همچنان مسافرت را به تعویق بیندازیم تا از گسترش بیشتر این ویروس مهلک پیشگیری شود. اما اگر هنوز می خواهید به مناطقی که ممنوع نیستند سفر کنید یا دورهمی های کوچک خود را داشته باشید، توصیه های زیر را در نظر بگیرید تا از خطر بیماری دور بمانید.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا به مردم توصیه می کند برای پیشگیری از گسترش بیشتر ویروس کرونا به تعطیلات نروند و گردهمایی نداشته باشند. بنابه گفته آنها و دیگر متخصصان بهداشت و سلامت، بهترین کار برای حفظ سلامت در این شرایط کرونایی، در خانه ماندن و شرکت در گردهمایی های مجازی است. با اینحال در صورت سفر یا هر برنامه دیگر، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید.
ایمنی در سفر
اگر می خواهید به مسافرت بروید، اقدامات زیر را انجام دهید تا خود و خانواده تان در کمترین خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار بگیرند:
* 1 تا 3 روز قبل از سفر حتما آزمایش کرونا بدهید و اگر جواب منفی بود، به سفر بروید. اما اگر نتیجه آزمایش مثبت بود، حتما در خانه بمانید.
* پیش از سفر تمام محدودیت های سفر را بررسی کنید.
* همراه خود به تعداد کافی ماسک داشته باشید. هنگام سوار شدن به هواپیما، اتوبوس، قطار و هر وسیله نقلیه عمومی باید بینی و دهان تان را با ماسک بپوشانید.
* چه در فضای بسته و چه در فضای باز، از جمعیت و افراد دیگر حداقل 2 متر فاصله بگیرید.
* دایما دست های خود را بشویید یا از ضدعفونی کننده ها استفاده کنید.
ایمنی در مهمانی ها و جشن ها
اگر قرار است در تعطیلات در جشن و مهمانی ها شرکت کنید، بهترین و ایمن ترین روش، استفاده از فضای مجازی است. بدین ترتیب نه تنها از ابتلای احتمالی به ویروس کرونا در امان می مانید، بلکه از صحبت با دوستان و اقوام لذت می برید. اما اگر باز هم می خواهید حتما در جشن و مهمانی شرکت کنید باید پاسخ چند سوال زیر را بدانید:
1. شرایط ابتلا به کرونا در محدوده برگزاری جشن چگونه است؟
هر چه تعداد افراد مبتلا به کرونا در منطقه ای بیشتر باشد، احتمال ابتلا به کوید19 در باقی افراد افزایش می یابد. بنابراین با مطلعی از شرایط موجود خود را از خطر ابتلا دور نگهدارید.
2. جشن یا مهمانی در فضای باز است یا بسته؟
مهمانی در فضای باز امن تر است. جشن یا مهمانی دریافت در فضای داخل خانه، خطر ابتلا به کرونا را بالا می برد. جریان هوا در فضای باز باعث می شود ویروس کرونا در یک محل ثابت باقی نماند و در مکان خاصی، مانند فضاهای بسته، محبوس نباشد. اگر هم در فضای بسته هستید، پنجره ها را باز نگهدارید و از تهویه هوای مناسب آن فضا مطمئن باشید.
3. مهمانی چقدر طول می کشد؟
وقتی به مهمانی یا جشن می روید، بهتر است زمان کمی در آنجا حضور داشته باشید تا کمتر در معرض کوید19 قرار بگیرید.
4. چند نفر به مهمانی دعوت شده اند؟
تعداد دعوتی ها به مهمانی باید به گونه ای باشد که بتوانید با فاصله حداقل 2 متری در کنار هم باشید. اگر تعداد افراد آنقدر زیاد است که نمی توانید این توصیه بهداشتی را رعایت کنید، بهتر است به مهمانی نروید.
5. آیا مهمان ها از راه دور آمده اند؟
بودن در فرودگاه، ایستگاه های اتوبوس و قطار و همینطور توقف در پمپ بنزین ها خطر ابتلا یا ناقل بودن فرد را بالا می برد. بنابراین اگر در مهمانی، افراد از راه دور آمده بودند، تا می توانید احتیاط کنید.
6. آیا مهمان ها پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند؟
گردهمایی با افرادی که توجهی به پروتکل های بهداشتی ندارند، خطر ابتلا یا ناقل شدن در آن افراد افزایش می یابد که در نهایت شما را هم به خطر می اندازند.
7. آیا می توانید در مهمانی، خوراکی یا نوشیدنی مصرف کنید؟
بهترین کار این است که از منزل با خود نوشیدنی و خوراکی ببرید تا از سلامت آنها مطمئن باشید. اما اگر امکان آن نیست، از شرایط غذاهای موجود در مهمانی مطمئن شوید؛ از خوراکی و نوشیدنی های سلف سرویس پرهیز کنید. در این شرایط که امکان آلوده شدن غذاها به کرونا وجود دارد، بهتر است از فردی که مسئول سرو غذاست بخواهید غذا و نوشیدنی تان را به شما بدهد. همچنین مطمئن باشید که مواد غذایی در ظرف های یکبار مصرف سرو می شوند.
بعد از سفر یا برگشتن از مهمانی
بعد از مسافرت یا برگشتن از جشن و مهمانی به مدت 7 روز در خانه بمانید و به دیگران نزدیک نشوید یا اگر احتمال می دهید هنگام سفر یا مهمانی نزدیک کسی بودید که مشکوک به بیماری کرونا بوده است، 14 روز خود را در خانه قرنطینه کنید. در ضمنً آزمایش کوید19 بدهید تا شرایط تان معین شود.
اگر هم به کوید19 مبتلا شده بودید، در خانه بمانید و استراحت کنید و البته میزبان آن مهمانی یا جشنی که در آن حضور داشتید را خبر کنید تا او بتواند با مطلع کردن مهمان های دیگر خود، از گسترش ویروس کرونا پیشگیری کند.
سرگرمی در خانه
اگر به دلیل پیشگیری از ابتلا به کرونا می خواهید در خانه بمانید، با انجام دادن کارهای جالبی می توانید سر خودتان را گرم کنید و اوقات خوشی داشته باشید. از این کارها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* خوراکی های سال نو
یکی از بهترین سرگرمی های سال نو، پخت خوراکی های خوشمزه سال نوست. برای خود و اهالی خانواده، نوعی خوراکی خوش طعم بپزید و از لحظات تان در خانه و کنار هم بودن، لذت ببرید.
* شرکت در کلاس های مجازی
اکنون به دلیل کرونا، برنامه های کلاسی متعدد و در زمینه های مختلف در دسترس هستند. می توانید با شرکت در یکی از این برنامه ها، مثل ورزش یوگا، اوقات خوشی را بگذرانید.
* مهمانی های مجازی
فرصت های خوبی در اینترنت برای دیدن دوستان و اقوام تان است. شبکه های اجتماعی امکان ارتباط آنلاین شما و دوستان تان را برقرار می کنند. بنابراین می توانید مهمانی های مجازی برگزار کنید.
* دکوراسیون بهاری خانه
اگر می خواهید در خانه بمانید و سلامتی تان تضمین شود، می توانید با تغییر دکوراسیون خانه و تبدیل آن به نوع بهاری، اوقات تان را سپری کنید.
* نوشتن تصمیم های آینده
هرقدر هم این روزهای کرونایی کسالت آور و ناامیدکننده باشند، باید برای آینده تان تصمیم گیری کنید. فرقی هم نمی کند در چه سنی باشید. این آینده می تواند 10 سال دیگر شما باشد یا صرفا 1 سال. این روزها که خانه ماندن از هر کار دیگری امن تر است، می توانید برنامه های آینده تان را، مانند یاد دریافت مهارتی جدید یا ورزش کردن، تنظیم کنید.
* بازی های سرگرم کننده
مسلما حداقل چند نوع بازی جذاب می شناسید که می توانید با انجام دادن آنها، خود و اعضاء خانواده تان از آنها لذت ببرید. بازی های کامپیوتری هم خوب و از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند.
با توصیه های فوق می توانید تعطیلات خود را با وجود کرونا به خوبی بگذرانید.
منبع: گردشبان