جدایی به جای مهاجرت اجباری

به گزارش آرش بلاگ، رزیتا و سامان به دادگاه خانواده تهران آمده اند تا برای همواره دست از زندگی مشترک شان بکشند. آنها فقط 14ماه توانستند در کنار هم زندگی نمایند. هردو عاشق هم هستند اما با وجود این برای جدایی راهی دادگاه خانواده شده اند.

جدایی به جای مهاجرت اجباری

به گزارش گروه حوادث سایت آرش بلاگ، وقتی این زوج در مقابل قاضی دادگاه خانواده قرار گرفتند، مرد جوان درباره ماجرای زندگی اش گفت: من و رزیتا با هم همسایه بودیم. از بچگی به هم علاقه داشتیم و وقتی عظیم تر شدیم احساس کردیم هیچ وقت نمی توانیم بدون هم زندگی کنیم. برای همین 14 ماه پیش ازدواج کردیم. آن موقع خانواده هایمان مخالف بودند؛ به خصوص خانواده رزیتا. با این حال چون عاشق هم بودیم، هر طور بود آنها را راضی کردیم و زندگی مشترک مان شروع شد. من و رزیتا هیچ وقت با هم اختلافی نداشتیم. ما عاشقانه در کنار هم زندگی کردیم. من بهترین لحظات عمرم را در کنار رزیتا سپری کردم اما از چند وقت پیش که خانواده رزیتا موضوع مهاجرت را مطرح کردند، همه چیز در زندگی ما زیر و رو شد. آنها گفتند که قصد دارند برای ادامه زندگی به خارج از کشور بروند. پدر و مادر رزیتا در کمال ناباوری گفتند رزیتا هم باید همراهشان برود. پدر رزیتا گفت اگر همسرم را دوست دارم باید با او به خارج از کشور بروم. خیلی شوکه شدم. من نمی توانم از کشور خارج شوم و نمی توانم در کشور دیگری زندگی کنم. کار و همه زندگی من اینجاست. چطور می توانم در یک کشور غریب به زندگی ام ادامه دهم. برای همین مخالفت کردم، اما هرچه مخالفت کردم فایده ای نداشت. آنها اصرار داشتند که به زور در خارج از کشور زندگی کنیم. حتی رزیتا هم نتوانست آنها را راضی کند. همه کوشش هایمان بی فایده بود. آنها زندگی را برایمان به جهنم تبدیل کردند. هر روز عذاب کشیدیم. هر روز دعوا و درگیری داشتیم. پدرزن و مادرزنم کوتاه نیامدند. کم کم رزیتا هم رفتارش عوض شد. می گفت دیگر از این دعواها خسته شده و می خواهد با خانواده اش به خارج از کشور برود. این شد که تصمیم گرفتیم از هم جدا شویم تا رزیتا همراه خانواده اش به خارج از کشور برود.

در ادامه همسر این مرد نیز به قاضی گفت: پدر و مادرم اجازه نمی دهند من و سامان به راحتی در کنار هم زندگی کنیم. آنها وقتی حرفی را بزنند هیچ کس نباید با آنها مخالفت کند. من سامان را دوست دارم، اما مجبورم از او جدا شوم. چون می دانم که او در خارج از کشور نمی تواند زندگی کند. من هم نمی توانم به خانواده ام نه بگویم. می دانم اگر مخالفت کنم تا آخر عمر باید تاوان پس بدهم. حتی سامان هم بدبخت می گردد. پدر و مادرم نمی توانند از من دور بمانند. از طرفی سال ها برای مهاجرت کوشش و از چند سال پیش اقدام کردند. همه آرزو و رویایشان زندگی در خارج از کشور بود. حالا که همه چیز جور شده، من نمی توانم مانع رفتن شان شوم. برای همین با وجود این که سامان را دوست دارم، مجبورم از او برای همواره جدا شوم.

در خاتمه نیز قاضی سعی کرد این زوج را از جدایی منصرف کند، ولی وقتی اصرار آنها را دید، رسیدگی به این پرونده را به جلسه آینده موکول کرد. او از این زوج خواست که در فرصت به دست آمده با یک مشاوره خانواده مشورت نمایند، شاید مشکل شان حل گردد.

دخالت، حمایت نیست!

سارا شقاقی، روان شناس در این باره می گوید: گاهی اوقات دخالت خانواده ها می تواند یک زندگی بدون اختلاف و مشکل را از هم بپاشد. گاهی اوقات بعضی از خانواده ها فرق حمایت و دخالت را متوجه نمی شوند. برای همین به خود اجازه می دهند هر محبت، مهربانی و دلسوزی را که به نظر خودشان واقعی و بجا و لازم است به زبان بیاورند و نشان دهند. چنین والدینی حتی توقع دارند که در قبال این دلسوزی ها و مهربانی ها مورد قدردانی هم قرار بگیرند. همین بایدها و توقعات و انتظارات در بستر بعضی خانواده ها باعث بروز مسائل بین زوج های جوان می گردد.

معمولا دخالت بیجای خانواده ها مسائل زوج ها را بیشتر می نماید، اما مساله ای که در بعضی از موارد به فروپاشی زندگی مشترک منجر می گردد، طرز برخورد با دخالت خانواده است. زن و شوهر می توانند با انتخاب برخورد درست دخالت خانواده را کاهش دهند و از بروز اختلافات میان خودشان نیز جلوگیری نمایند. از طرفی دلایل دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی می تواند ریشه در ویژگی های شخصیتی و رفتاری خاص زوج داشته باشد. به گونه ای که اطرافیان و به خصوص والدین به توانایی زوج های جوان برای اداره زندگی اعتماد نداشته باشند. آنها معمولا دخالت در زندگی آنان را صحیح می دانند. برای همین زوج هایی که مهارت های حل مساله یا قدرت تصمیم گیری ندارند و در برخورد با مسائل زندگی از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند، شرایط را برای دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی فراهم می نمایند و همین مساله زندگی آنان را تحت تاثیر قرار می دهد.

سیما فراهانی - ضمیمه تپش / روزنامه آرش بلاگ

منبع: جام جم آنلاین

به "جدایی به جای مهاجرت اجباری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جدایی به جای مهاجرت اجباری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید