طراحی و فراوری نانوسلولز باکتریایی از سوی عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه

به گزارش آرش بلاگ، دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه پیروز به طراحی و فراوری نانوسلولز باکتریایی شد.

طراحی و فراوری نانوسلولز باکتریایی از سوی عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه

به گزارش خبرنگار استان های آرش بلاگ، مهران مرادی دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه پیروز به طراحی و فراوری نانوسلولز باکتریایی شد.

نانوسلولز اصطلاحی است که به سلولز با فیبری با قطر کمتر از 100 نانومتر اطلاق می شود و به سه شکل نانوکریستال، نانوفیبر سلولز و نانوسلولز باکتریایی تقسیم می شود.

نانوسلولز باکتریایی، ترکیبی طبیعی و منحصر به فردی از زنجیره¬های 1، 4 بتا-گلوکان است که به وسیله گونه های مختلف باکتریایی سنتز می شود. اگرچه فرمول مولکولی سلولز باکتریایی (C6H10O5) n مشابه سلولز های گیاهی است، اما فاقد موادی همانند لیگنین، همی سلولز و پکتین است. از طرفی، آرایش فضایی فیبریل های آن سبب شده است که شاخص¬های تبلور آن تا 85 درصد افزایش یابد.

از دیگر خصوصیات منحصر به فرد سلولز باکتریایی، درجه بالایی از پلیمریزاسیون و قدرت کشش قابل توجه آن به علت ساختار شبکه مانند نانوسلولز باکتریایی است. قدرت نگهداری آب در این ماده، 200 برابر وزن خشک پلیمر است.

تخلخل و قدرت جذب بالا و داشتن گروه های هیدروکسیل زیاد در کنار قابلیت اصلاح این ساختار با انواع گروه¬های عاملی و نانوساختار های دیگر باعث شده است که نانوسلولز باکتریایی توجه اغلب پژوهشگران در حوزه های مختلف را به خود جلب کند. از طرفی این ساختار در اشکال مرطوب و خشک به علت خصوصیات مکانیکی مناسب، تخلخل و قدرت جذب آب بالا، تجزیه پذیری و سازگاری زیستی مطلوب مورد توجه صنایع مختلف قرار گرفته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "طراحی و فراوری نانوسلولز باکتریایی از سوی عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طراحی و فراوری نانوسلولز باکتریایی از سوی عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید