طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه مجلسی
به گزارش آرش بلاگ، سبزی پلو با ماهیچه یکی از خوشمزه ترین غذاهای مجلسی است که در منوی بیشتر رستوران ها به چشم می خورد و جزو گران قیمت ترین غذاهای ایرانی محسوب می گردد. با رعایت نکاتی در تهیه این غذا می توان به راحتی یک غذای مجلسی در منزل درست کرد.
آرش بلاگ | سرویس آشپزی - سبزی پلو نوعی برنج مخلوط است که از ترکیب برنج با سبزی هایی نظیر تره، جعفری، گشنیز و شوید درست می گردد. سبزی پلو را معمولا با نوعی گوشت سفید یا قرمز مصرف می نمایند. سبزی پلو ماهی و سبزی پلو با ماهیچه جزو غذا های معروف مجلسی به حساب می آیند که در بیشتر رستوران ها سرو می شوند. تهیه سبزی پلو با ماهیچه در منزل کمی زمانبر است، ولی بسیار راحت بوده و احتیاج به مهارت خاصی ندارد.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه
مواد لازم | |
گوشت ماهیچه گوسفندی | 500 گرم |
پیاز عظیم | 1 عدد |
آب برای پختن گوشت | 1 پیمانه |
برنج | 3 پیمانه |
سبزی ساطوری شده (جعفری، تره، گشنیز و شوید) | 500 گرم |
زعفران دم نموده | 5-6 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برنج را پاک نموده و با مقداری آب و نمک خیس کنید. به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق غذاخوری سرصاف نمک بهره ببرید. برنج بهتر است 3 الی 4 ساعت خیس بخورد.
- پیاز را خرد نموده و با 2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز کمی سبک گردد.
- گوشت را روی پیاز گذاشته و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت بریزید، هم بزنید و یکی دو دقیقه تفت دهید تا با هم مخلوط شوند.
- مقداری زعفران دم نموده روی گوشت بریزید.
- حدود یک پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید. درب قابلمه را بسته و حرارت را کم کنید. 2 الی 3 ساعت فرصت دهید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد. گوشت باید در حدی بپزد که آب آن تمام شده و به روغن بنشیند.
- در فاصله پخته شدن گوشت مشغول درست کردن سبزی پلو شوید. برای این منظور ابتدا یک قابلمه را تا نیمه آب نموده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- سبزی خرد شده را در تابه ای ریخته و کمی تفت دهید تا آب آن کشیده گردد. تفت دادن سبزی را تا حدی ادامه دهید که فقط آب آن تمام گردد، ولی رنگ آن تغییر نکند.
- پس از اینکه آب به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید و با کفگیر هم بزنید. آب برنج را بچشید و اگر لازم بود مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- اجازه دهید برنج حدود 15-10 دقیقه (بسته به نوع برنج) روی حرارت بالا بجوشد. سپس چند دانه برنج را با دست تست کنید و اگر مناسب بود آبکش کنید. برنج وقتی برای آبکش کردن مناسب است که اطراف آن نرم شده باشد، ولی وسط آن کمی سفت باشد.
- پس از آبکش کردن برنج، قابلمه را شسته و روی حرارت قرار دهید. وقتی کاملا خشک شد، مقداری روغن در آن ریخته و اجازه دهید روغن داغ گردد، سپس ته دیگ مورد نظر خود را ته قابلمه قرار دهید.
- سبزی را با برنج آبکش مخلوط کنید و در قابلمه بریزید.
- اطراف برنج را جمع کنید تا به شکل هرم درآید، سپس مقداری زعفران ساییده روی برنج بپاشید، با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید و درب قابلمه را ببندید.
- حرارت را متوسط نموده و 10 دقیقه صبر کنید تا بخار برنج بالا بیاید، سپس درب قابلمه دمی بگذارید و زیر آن شعله پخش کن قرار دهید. حرارت را ملایم کنید و 45-40 دقیقه صبر کنید تا سبزی پلو دم بکشد.
- پس از اینکه سبزی پلو دم کشید، مقداری روغن روی آن بدهید و در دیس بکشید. ماهیچه را می توانید کنار سبزی پلو قرار دهید یا در بشقاب جداگانه بکشید و کنار آن را با چند برش لیمو ترش تزیین کنید.
- سبزی پلو با ماهیچه همراه با سس باربیکیو غذایی فوق العاده است که ارزش امتحان کردن دارد.
دو نکته مهم در طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه
- سبزی را می توان به صورت خام با برنج آبکش مخلوط کرد، ولی در اینصورت باید برنج را کمی سفت تر از حالت معمول آبکش کنید. چون آب موجود در سبزی باعث له شدن برنج شده و پلو به صورت مجلسی عمل نمی آید.
- آب گوشت را باید کم گرفت و حرارت را خیلی ملایم کرد در حدی که ریزجوش بزند. آب ماهیچه باید کاملا تمام گردد و به روغن بنشیند تا طعم و مزه خوبی پیدا کند.
در این مطلب طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه را با هم مرور کردیم که غذایی سالم و خوشمزه است و به عنوان نهار یا شام سرو می گردد. همانطور که ملاحظه کردید درست کردن این غذا بسیار ساده بوده و همه می توانند به راحتی آن را طبخ نمایند. بعضی به این غذا رب گوجه فرنگی و ادویه هایی نظیر دارچین نیز اضافه می نمایند. شما نیز اگر این غذا را به روش خاصی درست می کنید، آن را می توانید به وسیله بخش ارسال نظر با دیگران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com