طرز تهیه سس انبه با انبه تازه به روش رستوران ها
به گزارش آرش بلاگ، سس انبه یک چاشنی خوشمزه و پرطرفدار است که در کنار انواع غذاها مانند فلافل، کباب و مرغ سرو می گردد. این سس را می توانید به راحتی در خانه با استفاده از انبه تازه تهیه کرد. قبلا در کتاب کاله روش تهیه سس انبه ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه سس انبه با انبه تازه را برای بهره مندی از خواص انبه و مزه عالی آن در کنار انواع غذا آنالیز می کنیم.
مواد لازم برای تهیه سس انبه با انبه تازه
- انبه رسیده بزرگ 2 عدد
- سیر، خرد شده 3 حبه
- شیر نارگیل غلیظ 1/4 فنجان
- سس سویا 1 قاشق غذاخوری
- سس فلفل قرمز 2 قاشق غذاخوری
- شکر قهوه ای 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- فلفل چیلی خشک شده خرد شده 1/4 تا 1/2 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه سس انبه با انبه تازه
1. گرفتن پوست انبه ها و له کردن شان
اولین مرحله از طرز تهیه سس انبه با انبه تازه این است که انبه ها را پوست بگیرید، هسته را خارج نموده و خرد کنید و بعد آن ها را در غذاساز، مخلوط کن یا خردکن بزرگ قرار دهید.
2. تهیه سس انبه
سیر، شیر نارگیل، سس سویا، سس چیلی شیرین، شکر قهوه ای، آبلیمو، چیلی و زردچوبه را به مخلوط کن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید اما حواستان باشد خیلی انبه ها له نشوند چون این سس باید یکدست باشد اما خیلی آب دار نگردد. البته اگر تکه های انبه را در سس خود ترجیح می دهید، فقط به اندازه پالس بزنید که از قوام سس راضی باشید. سس را برای چاشنی میل کنید. سرو کنید یا در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه سس انبه
سس ها یکی از چاشنی های خوشمزه همراه غذا هستند که می توانید آن ها را در منزل به راحتی تهیه کنید. اما تهیه سس هم درست مثل تهیه غذا، فوت وفن های خاص خودش را دارد.
علت استفاده از انبه تازه برای تهیه سس
از انبه های رسیده و شیرین برای تهیه سس بهره ببرید. انبه های نارس طعم ترش و گس دارند و انبه های خیلی رسیده ممکن است له شوند و طعم مطلوبی نداشته باشند.
اهمیت چشیدن سس بعد از تهیه
سس نهایی را قبل از سرو بچشید. بسته به اندازه رسیده و شیرینی انبه، ممکن است مجبور شوید کمی شکر اضافه کنید. سس سویا بیشتری برای طعم بیشتر، چیلی بیشتر برای تند شدن، یا آبلیموی بیشتری برای اضافه کردن مقداری ترشی اضافه کنید. اما در نهایت دقت کنید که سس شما باید طعمی متعادل بین شیرین، شور، ترش و تند باشد.
نحوه استفاده از سس انبه
سس انبه را می توانید به عنوان چاشنی خوب برای مرینیت انواع گوشت مرغ، گوشت قرمز، ماهی یا غذاهای دریایی بهره ببرید. بعلاوه این سس یک دیپ خوشمزه تقریبا برای هر فینگر فودی مناسب است. در ضمن از این سس می توانید در کنار انواع فلافل، سنبوسه و کباب هم لذت ببرید.
نحوه نگهداری و فریز کردن سس انبه
این سس را می توانید یک یا دو روز قبل از سرو کردن آن درست کنید. فقط آن را در یخچال نگه دارید سس به جای مانده را باید در ظرف در بسته در یخچال تا یک هفته نگهداری کنید.
بعلاوه می توانید این سس را در یک ظرف کوچک درب دار فریز کنید. فریز کردن آن در یک سینی یخ هم کار مفیدی است. هنگامی که مکعب ها یخ زدند، آن را به یک کیسه زیپ بسته منتقل کنید و تا شش ماه در فریزر قرار دهید.
خواص انبه و سس آن
به طور کلی می توان خواص انبه را به موارد زیر که در سس انبه هم وجود دارد، خلاصه کرد:
- منبع ویتامین ها و مواد معدنی: سس انبه هم مانند خود میوه، حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ارزشمندی از جمله فیبر است.
- بهبود طعم غذا: سس انبه به علت طعم شیرین و ترش خود، به عنوان یک چاشنی خوشمزه برای بسیاری از غذاها استفاده می گردد و به بهبود طعم آن ها یاری می نماید.
- افزایش اشتها: بوی خوش و طعم دلپذیر سس انبه می تواند اشتها را افزایش دهد.
- منبع انرژی: قندهای طبیعی موجود در سس انبه، یک منبع انرژی سریع و مفید هستند.
کاربردهای سس انبه
سس انبه به علت طعم منحصر به فرد خود، کاربردهای متنوعی دارد. از جمله:
- چاشنی برای غذاهای مختلف: سس انبه را می توان به عنوان چاشنی برای غذاهایی مانند فلافل، همبرگر، مرغ سوخاری و سالاد استفاده کرد.
- ماده اولیه برای تهیه دسر: سس انبه را می توان در تهیه دسرهایی مانند بستنی، کیک و ماست استفاده کرد.
- سس سالاد: سس انبه می تواند به عنوان یک سس سالاد سبک و خوشمزه استفاده گردد.
نکته: اگرچه انبه و سس انبه فواید زیادی دارند، اما مصرف بیش از حد آن ها ممکن است باعث افزایش قند خون گردد. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف آن ها احتیاط نمایند.
منبع: کتاب کاله