هفت هزار میلیارد تومان به سهامداران پرداخت شده است
به گزارش آرش بلاگ، خبرگزاری خبرنگاران- مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: در 12 سال اخیر هفت هزار میلیارد تومان به سهامداران پرداخت شده است.
به گزارش خبرگزاری آرش بلاگ، مجید سلطانی در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا اظهارات اخیر آقای فلاح جوشقانی در خصوص تعرفه های تلفن ثابت را قبول دارید؟ اضافه کرد: همچنان معتقدیم که از 12 سال پیش تا به امروز تعرفه تلفن ثابت هیچ تغییری نکرده است و سال 94 هم که طرح هم کدسازی مطرح شد اگرچه برای مردم مزایایی داشت، اما زیان هایی ناشی از هم کدسازی به شرکت مخابرات تحمیل شد که قرار بود جبران شود و نشد.
وی گفت: براساس ماده 90 قانون اصل 44 حاکمیت نمی تواند به شرکت های خصوصی وظیفه ای را محول کند که برای شرکت زیان داشته باشد بنابراین در موضوع اصلاح تعرفه اقدامی صورت گرفت، اما بلافاصله دیوان عدالت اداری آن را ابطال کرد و دوباره به نرخ قبل برگشت.
مدیرعامل شرکت مخابرات اضافه کرد: در طرح هم کدسازی هشت هزار میلیارد تومان به شرکت مخابرات زیان وارد شد که تا به امروز از جایی جبران و تامین نشده است.
آقای سلطانی گفت: البته بحث بالابردن نرخ در بحث داده مطرح بود، اما در مجموع زیان ما بیشتر شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا براساس اظهارات آقای فلاح، سهامداران بزرگ در شرکت مخابرات سرمایه گذاری نمی کنند؟ اضافه کرد: سرمایه گذاران در این سال ها 45 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده اند و در این خصوص مباحث درستی مطرح نمی شود.
وی گفت: در بحث واگذاری هم تا به امروز صدهزار میلیارد تومان دولت منفعت برده است و کل عددی که سهامداران در این 12 سال منفعت داشتند هفت هزار میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات در پاسخ به سوالی درباره علت توقف بیت استریم (گرفتن سرویس اینترنت از شرکتی غیر از مخابرات) در مخابرات اضافه کرد: ما در این خصوص آسیب شناسی و تیم حقوقی، فنی، تجاری و تخصصی مشخص کردیم و برخی قرارداد ها اصلاح شد و ما هم اکنون با هشت شرکت در این خصوص قرارداد بستیم و این طرح تعطیل نشده است.
آقای سلطانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که فروش املاک مخابرات چقدر درآمد داشته است؟ گفت: قطعا پس از این که این اقدامات قطعی شود به بورس اعلام خواهد شد و ما از اواخر سال گذشته تا به امروز مزایده های متعددی گذاشته ایم و با شرکت هایی که مقدار طلب شان از مخابرات بیشتر بود؛ تهاتر اجرا شده است به این ترتیب که حدود 800 میلیارد تومان از املاک مان با بدهی ها تهاتر شد و بخش نقدی هم وارد سیستم شده و صرف توسعه شده است و بخشی از هزار و 200 میلیارد تومان اعتباری که امسال برای این امر اختصاص داده ایم از همین دارایی هاست.
وی گفت: از آذر سال گذشته تا سرانجام شهریور امسال هزار و 200 میلیارد تومان در طرح های توسعه، سرمایه گذاری کردیم و ما سرمایه گذاری در مخابرات را الزام می دانیم و اگر قرار باشد مردم و صنعت مخابرات شاهد جهشی باشند باید سالانه پنج تا شش هزار میلیارد تومان برای توسعه هزینه کنیم، اما وقتی درآمد های مخابرات کاهش پیدا می کند این سرمایه در صنعت نمی آید که بخواهد چرخش کند.
مدیرعامل شرکت مخابرات اضافه کرد: ما اگر در بخش ثابت شش هزار میلیارد تومان در سال سرمایه گذاری کنیم جهشی در تولید، صنعت و توسعه ایجاد می شود.
آقای سلطانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا موضوع افزایش تعرفه های بخش ثابت نهایی شده است؟ گفت: ما هزینه تمام شده را براساس صورت های مالی و براساس اسنادی که در اختیار شورای رقابت و سازمان تنظیم مقررات ارائه کردیم در کمیته های تخصصی مطرح کردیم و قرار شد فقط افزایش هزینه نگهداری خط تلفن بحث و بررسی شود و نظر ما این بود که به ازای هر خط 21 هزار تومان دریافت شود، اما بعد از بررسی ها و رعایت مسائل روستانشینان مقرر شد این عدد 16 هزار تومان شود، اما ما منتظر تایید سازمان تنظیم مقررات و همچنین تصویب کمیسیون تنظیم مقررات هستیم.
وی گفت: برای نگهداری خطوط تلفن ثابت مسائلی داریم که باید حل شود چرا که حتی اگر افراد مکالمه ای هم نداشته باشند ما باید خط را حفظ کنیم و ما مثلا هم اکنون با برخی شرکت های تجاری طرف حساب هستیم که 50 خط تلفن از ما گرفته اند و خطشان یک طرفه است و فقط زنگ می خورد و این هیچ درآمدی که برای ما ندارد هزینه هم دارد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا توسعه ارتباطات ثابت بدون حضور مخابرات هم امکان پذیر است؟ اضافه کرد: هیچ کشوری شرکت مادر مخابراتی خود را حذف نکرده است، چون این شرکت ها قدمت زیادی دارند و از سرمایه مردم برای اداره آن ها استفاده شده است و اگر قرار باشد این مساله اتفاق بیفتد سرمایه ای که مردم 50 سال برای توسعه هزینه کرده اند، بلااستفاده می شود.
آقای سلطانی گفت: باید از همان الگوی استاندارد بین المللی استفاده کنیم چرا که نیازی نیست بازیگران را در کشور در موضوع توسعه، کمرنگ یا حذف کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که از 175 هزار کیلومتر فیبرنوری که باید کشیده شود چقدر تا به امروز در دسترس مردم قرار گرفته است؟ اضافه کرد: در بخش فیبر نوری ما یک بخش زیرساختی و یک بخش دسترسی داریم که این 175 هزار کیلومتر مجموع این دو بخش است و هم اکنون همه ارتباطات میان مراکز استان ها و شهرستان ها با فیبر نوری شرکت مخابرات است و هر دو بخش زیرساختی و دسترسی باید با هم توام رشد کند.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: در بحث دسترسی به فیبر نوری مشکل فقط فیبر نوری نیست بلکه باید تجهیزات ابتدا و انتهای فیبر خریداری شود و ما هم اکنون در خیلی از شهرستان ها فیبر نوری داریم، اما تجهیزات دسترسی که به فیبر نوری متصل می شود نداریم که در حال تهیه آن هستیم.
آقای سلطانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برای تبدیل وضع نیرو های شرکتی شاغل در مخابرات چه برنامه ای دارید؟ اضافه کرد: نیرو هایی که در شرکت مخابرات مشغول هستند در قالب خدمات مختلف انجام وظیفه می کنند و لایه ستادی و مدیریتی براساس مدلی که از قدیم بوده است حق و حقوق خود را دریافت می کند، اما در بخش اجرا ما با شرکت هایی روبرو هستیم که پیمانکار مخابرات هستند و کارکنان این شرکت ها براساس قرارداد میان خودشان حقوق می گیرند.
منبع: خبرگزاری آریا