جاذبه های گردشگری دنیا که مشابه آنها در ایران وجود دارد
به گزارش آرش بلاگ، بسیاری از علاقه مندان به سفر با این هزینه های نسبتا بالا، قید سفرهای خارجی را زده اند اما ناراحت نباشید؛ قرار نیست داستان سفر و جهانگردی همین جا به انتها برسد. اگر تا امروز طبیعت ایران را دست کم می گرفتید، با خواندن این مطلب حتما نظرتان تغییر خواهد نمود. خوب است حالا که سفرهای خارجی سخت تر شده است، نگاهی به جاذبه های طبیعی ایران بیندازیم: جاذبه هایی که مشابه خارجی شان بسیار مشهور است و سالانه هزاران جهانگرد را به خود جذب می نماید. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که جاذبه های جهانگردی طبیعی مهم ترین معیار انتخاب مقصد سفرشان است، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آبشار خزه ای کبودوال و آبشار خزه ای بیگار رومانی
گلستان سرزمین آبشارهایی است که مانند گنجینه ای در دل جنگل های انبوه هیرکانی پنهان شده اند. یکی از زیباترین آبشارهای این استان، آبشار خزه ای کبودوال است. این آبشار تنها آبشار خزه ای ایران است و در 5کیلومتری شهرستان علی آباد کتول واقع شده است. آبشار کبودوال شباهت بسیار زیادی به آبشار خزه ای بیگار رومانی دارد. آبشار بیگار رومانی زیباترین آبشار این کشور است و در کوهستان آنینا و میان دو شهر اوراویتا و بوزگویچی واقع شده است. هر دو آبشار با خزه های زیبا و همواره سبز پوشیده شده اند که چشم انداز ای بسیار رؤیایی ایجاد می نمایند.
چطور به آبشار خزه ای کبودوال برسیم؟
کافی است از استان گلستان، خودتان را به علی آباد کتول برسانید. در 5کیلومتری علی آباد کتول، به پارک جنگلی این شهر خواهید رسید. با حدود 20 دقیقه پیاده روی از پارک جنگلی علی آباد کتول، به آبشار خزه ای کبودوال می رسید.
آبشار کبودوال در استان گلستانآبشار بیگار در رومانیتنگه کافرین ایلام و جزیره فی فی، پوکت تایلند
اگر قصد سفر به استان ایلام دارید، حتما به شهرستان بدره و ارتفاعات کبیرکوه سر بزنید. کنار سد سیمره، تنگه ای واقع شده است که زیبایی اش احتمالا نفس تان را بند خواهد آورد. تنگه کافرین یا تنگه شداد یکی از مجذوب کننده ترین تماشای های شهرستان بدره و استان ایلام است که به لحاظ تاریخی و باستان شناختی هم بسیار بااهمیت و ارزشمند است. قدمت زندگی بشر در این منطقه به حدود 3 هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد، یعنی زمانی حوالی میانه های عصر مفرغ. جالب است بدانید که چشم اندازٔ تنگه کافرین شباهت بسیار زیادی با جزیره فی فی در پوکت تایلند دارد: جایی که همه ساله، بسیاری از توریستان خارجی، ازجمله توریستان ایرانی را به خود جذب می نماید. پس این بار قبل رزروکردن بلیط تایلند، به سفر به استان زیبای ایلام هم فکر کنید!
چطور به تنگه کافرین ایلام برسیم؟
برای رسیدن به تنگه کافرین خودتان را به ایلام برسانید. وارد جاده دره شهر-ایلام شوید و به راستاتان ادامه بدهید تا به دوراهی برسید. راستا سمت راست را انتخاب کنید و جاده خاکی را طی کنید تا به تنگه کافرین برسید.
تنگه کافرین در ایلامجزیره فی فی در پوکت، تایلنددودکش جن ماه نشان زنجان و برایس کنیون در یوتای آمریکا
در 120کیلومتری شهرستان زنجان و درست 20 کیلومتر دورتر از شهرستان ماه نشان، پدیده طبیعی جالبی قرار گرفته است که محلی ها به آن دودکش جن می گویند. این پدیده اسرارآمیز طبیعی در علم زمین شناسی هودو (Hoodoo) نامیده می گردد. هودو ارزش علمی بالایی دارد. هودودها درواقع ستون هایی بلند و از خاک رس هستند که براثر فرسایش به این شکل در آمده اند. تخته سنگ های سر این ستون ها آنها را به شکل قارچ درآورده است. در زنجان، محلی ها اعتقاد داشته اند که این سازهٔ عجیب وغریب کار موجودات ماوراءالطبیعی است؛ به همین علت، به آن دودکش جن می گویند.
یکی از معروف ترین هودوهای جهان در پارک ملی برایس کنیون یوتا در آمریکا واقع شده است. شباهت زیاد دودکش جن و هودوهای برایس کنیون هم در نوع خود جالب توجه است. نکتهٔ ناراحت نماینده درمورد دودکش جن زنجان این است که متأسفانه هیچ نظارتی بر حفظ این میراث ارزشمند ملی صورت نمی گیرد و هودوها در حال تخریب هستند.
چطور به دودکش جن در ماه نشان زنجان برسیم؟
از زنجان به سمت ماه نشان حرکت کنید. در 120کیلومتری زنجان، درست 20 کیلومتر مانده به ماه نشان، می توانید در حوالی روستای بهستان، دودکش جن یا هودو را پیدا کنید.
دودکش جن ماه نشانپارک ملی برایس کنیون در یوتاتنگه شیرز لرستان و تنگه پادشاهان استرالیا
محل تلاقی سه استان ایلام، لرستان و کرمانشاه شاهد یکی از زیباترین منطقه ها طبیعی ایران است. این منطقهٔ اعجاب انگیز که در شهرستان کوهدشت قرار گرفته است، تنگه شیرز نام دارد. این تنگه 5 کیلومتر طول دارد و یکی از گرندکانیون های ایرانی است. صخره هایی که در منطقه های از تنگه به ارتفاع 150 تا 200 متر می رسند، این تنگه را بسیار متفاوت و زیبا نموده اند. ویژگی های طبیعی تنگهٔ شیرز، چشمه ها و رودخانه هایی که در دل صخره های بلند آن می جوشند، این دره زیبا را به یکی از جاذبه های بالقوۀ جذب توریست تبدیل نموده است. جالب است بدانید که تنگه شیرز لرستان یک خواهر دوقلو در آن طرف جهان دارد: تنگه پادشاهان (Kings Canyon) یکی از مهم ترین جاذبه های ژئوتوریسم (توریستی زمین شناختی در طبیعت بی جان) استرالیا است و در پارک ملی واتارکا در تریتوری شمالی جای دارد.
چطور به تنگه شیرز برسیم؟
از خرم آباد به سمت شهرستان کوهدشت رانندگی کنید. از کوهدشت، خودتان را به روستای اولاد قباد برسانید. 2 کیلومتر که در راستا خاکی راندید، می توانید این تنگه زیبا را ببینید.
تنگه شیزر لرستانتنگه پادشاهان استرالیادره خزینه لرستان و گرندکانیون آریزونای آمریکا
اگر تابه حال قانع نشده اید که جاذبه های جغرافیایی بزرگِ جهان همزادهای مجذوب کنندهی در ایران دارند، احتمالا با تماشا این تصاویر قانع خواهید شد. دره خزینه لرستان در راستا پلدختر به اندیمشک، در جوار روستای خزینه قرار گرفته است. وجود پل معلقی به طول 112 متر و ارتفاع 85 متر، به مجذوب کنندهیت های این دره افزوده است. این پل معلق مرتفع ترین پل معلق ایران است. پس اگر عاشق ارتفاع و هیجان هستید، پیاده روی بر روی این پل را از دست ندهید. این دره زیبا که یکی از جالب ترین عوارض جغرافیایی ایران است، شباهت زیادی با گرندکانیون آریزونا واقع در آمریکا دارد.
چطور به دره خزینه برسیم؟
برای رسیدن به دره خزینه کافی است از سمت پلدختر وارد جاده پلدختر به اندیمشک شوید. بعد از طی حدود 44 کیلومتر به روستای خزینه می رسید. در راستا روستا و در اطراف کارگاه احداث سد کرخه 2، می توانید دره خزینه را پیدا کنید.
دره خزینه در استان لرستانگرندکانیون آریزوناروستای کندوان آذربایجان شرقی و کاپادوکیه ترکیه
احتمالا بسیاری از شما نام روستای کندوان آذربایجان شرقی را شنیده اید: روستایی صخره ای در دل کوه های آذربایجان شرقی که قدمتی بسیار زیاد دارد. سالانه هزاران توریست برای تماشا روستای کندوان به آذربایجان شرقی سفر می نمایند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید این روستای زیبا و بکر همزادی مشهور در ترکیه دارد. روستای کاپادوکیه در ترکیه، شباهت بسیار زیادی با روستای کندوان آذربایجان شرقی دارد. این روستا سالانه هزاران توریست را به خود جذب می نماید و یکی از جاهای تماشای ترکیه محسوب می گردد.
چطور به روستای کندوان برسیم؟
از تبریز به سمت شهرستان اسکو حرکت کنید. بعد از طی 60 کیلومتر می توانید این روستای بی نظیر را در برابر خودتان ببینید.
روستای کندوان در شهرستان اسکوکاپادوکیه در ترکیهکوه های رنگین کمانی آلاداغ لار زنجان و ژانگی دانکسیای چین
اگر فکر می کنید رنگین کمان را فقط در آسمان می توانید ببینید، سخت در اشتباهید! کافی است سری به استان زنجان و شهرستان ماه نشان بزنید تا خاک دست ودل باز این شهرستان، زیبایی طبیعت را به شما ارزانی کند. رسوبات معدنی در خاک این منطقه به طور طبیعی طیف رنگ های زیبایی به زمین ماه نشان بخشیده اند. شما می توانید رنگین کمان آرمیده در خاک این منطقه را ببینید و از زیبایی اش لذت ببرید. جالب است بدانید که پارک ملی ژانگی دانکسیا در چین دقیقا شبیه به ماه نشان زنجان است و به همین علت همه ساله توریستان بسیاری را به خود جذب می نماید.
چطور به کوه های آلاداغ لار برسیم؟
می توانید از ماهنشان حرکت کنید. راستا اتوبان زنجان به تبریز، حدود 25کیلومتری شهرستان تبریز، کوه های رنگی آلاداغ لار را پیدا کنید. این کوه ها درست در میانه این اتوبان قرار گرفته اند.
کوه های رنگین کمانی آلاداغ لار زنجانژانگی دانکسیای چینبندر پزم تیاب سیستان وبلوچستان و ساحل دِردل دور انگلستان
استان سیستان وبلوچستان یکی از شگفت انگیزترین جاذبه های جغرافیایی ایران است. متأسفانه به مجذوب کنندهیت های طبیعی این استان زیبا توجه زیادی نشده است و زیبایی این استان کمتر شناخته شده است. اگر دوست دارید به مکان های ناشناختۀ جغرافیایی سفر کنید و از شگفتی طبیعت لذت ببرید، حتما سیستان وبلوچستان را در برنامه سفرتان قرار دهید. یکی از زیبایی هایی این استان، سواحل صخره ای مکران است که با طبیعت بکر و بی نظیر خود میزبان شما خواهد بود. در میان این سواحل، ساحل بندر پزم تیاب، با صخره های زیبایش، چشم نوازی می نماید. این جاذبه به ساحل صخره ای دِردل دور (Durdle Door) انگلستان بسیار شبیه است. ساحل دردل دور در میراث آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و یکی از قدیمی ترین و معروف ترین جاذبه های توریستی انگلستان است.
چطور به بندر پزم تیاب برسیم؟
از چابهار به سمت شهرستان کنارک حرکت کنید. پس از طی 50 کیلومتر، در 6کیلومتری شهرستان کنارک، به بندر پزم تیاب خواهید رسید.
بندر پزم تیاب در استان سیستان وبلوچستانساحل دردل دور در انگلستانکوه های مریخی چابهار و کوه های مریخی آتاکاما در شیلی
کوه های مریخی اصطلاحا به زمین های ناهمواری اطلاق می گردد که براثر خشکی زیاد به این شکل درآمده اند. شباهت زیاد این ناهمواری ها با سطح مریخ، علت اصلی نام گذاری آن است. شاید کوه های مریخی چابهار برایتان چندان آشنا نباشد؛ اما مطمئن باشید که بعد از تماشا منظره ها زیبای آن، شوکه خواهید شد. این کوه ها شباهت بسیار زیادی با همزاد خود در شیلی دارند. چشم انداز ای که کوه های مریخی آتاکاما در شیلی ایجاد می نمایند آن قدر مجذوب کننده است که همه ساله توریستان زیادی را از نقاط مختلف جهان راهی این منطقه می نماید: جایی که بیابان های خشک آن لقب خشک ترین نقطهٔ زمین را از آن خود نموده اند. چشم اندازٔ کوه های مریخی در منطقهٔ سن پدرو آن قدر برای توریستان مجذوب کننده است که این نقطه را تبدیل به یکی از سه منطقه مهم توریستی شیلی نموده است.
چطور به کوه های مریخی چابهار برسیم؟
کافی است در استان سیستان وبلوچستان از سمت چابهار به بندر گواتر سفر کنید تا بعد از طی 50 کیلومتر، با کوه های مریخی چابهار روبه رو شوید.
کوه های مریخی چابهارکوه های مریخی آتاکاما در شیلیبندر بریس سیستان وبلوچستان و سواحل بوندا کلیفس استرالیا
هرچه از جاذبه های جغرافیایی بکر استان زیبای سیستان وبلوچستان بگوییم، کم است! بندر بریس یکی از بنادر معروف ماهیگیری در استان سیستان وبلوچستان است. این بندر به سواحل صخره ای زیبا و چشم نواز هم معروفیت دارد: سواحلی که شباهت زیادی با سواحل بوندا کلیفس (Bunda cliffs) استرالیا دارند.
چطور به بندر بریس برسیم؟
حدودا 60 کیلومتر از چابهار به سمت سواحل مکران برانید. بعد از ردکردن کوه های مریخی، به بندر بریس خواهید رسید.
بندر بریس در چابهارسواحل بوندا کلیفس در استرالیاجاده ساحلی چابهار به بندر گواتر و گریت اوشن رود استرالیا
اگر فکر کردید که قرار است به این زودی ها دست از سر چابهار برداریم، سخت در اشتباهید. استان سیستان وبلوچستان آن قدر منطقه ها شگفت انگیز و مجذوب کننده دارد که می گردد یک کتاب درباره آن نوشت. شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از مجذوب کننده ترین جاده های ساحلی ایران در این استان واقع شده است. جاده ساحلی چابهار به بندر گواتر چشم انداز بسیار مجذوب کنندهی دارد: از یک سو در کنار صخره های سربه فلک کشیده و از سوی دیگر در ساحل واقع شده است. این جاده شباهت بسیار زیادی با گریت اوشن رود (Great Ocean Road) استرالیا دارد: جاده ای که به خاطر زیبایی های منحصربه فردش، معروفیتی جهانی یافته است. می بینید؟ کافی است کمی به جاذبه های طبیعی این استان توجه گردد تا این استان به معروفیتی جهانی برسد.
چطور به جاده ساحلی چابهار برسیم؟
از چابهار به سمت شرق یعنی دریای مکران حرکت کنید. طولی نخواهد کشید که به جاده ساحلی خواهید رسید.
جاده ساحلی چابهارگریت اوشن رود در استرالیابندر تنگ سیستان وبلوچستان و سواحل کویری نامیبیا
تابه حال به تلفیق کویر و دریا فکر نموده اید؟ به جایی که کویر و دریا به هم می پیوندند. تناقض عجیبی است، نه؟ خب اگر تابه حال با چنین پدیده ای روبه رو نشده اید، باید به شما بگوییم که استان مجذوب کننده سیستان وبلوچستان یکی از این منظره ها ناب و بکر را در خود جا داده است. بندر تنگ، در شهرستان کنارک، همان جایی است که کویر سیستان وبلوچستان و دریای مکران به هم می پیوندند. سواحل کویری نامیبیا که حائز معروفیتی جهانی است، دقیقا موقعیتی شبیه به بندر تنگ و ساحل آن دارد. حتی به جرئت می توان گفت که زیبایی بندر تنگ بسیار بیشتر از زیبایی ساحل کویری نامیبیا است.
چطور به بندر تنگ استان سیستان وبلوچستان برسیم؟
برای رسیدن به روستای تنگ، کافی است 80 کیلومتر از کنارک به سمت چابهار برانید. از جاده بندر جاسک به سمت روستای تنگ برانید تا به این چشم انداز بکر برسید.
بندر تنگ استان سیستان وبلوچستانسواحل کویری نامیبیاسواحل شب تابی بندر تنگ و سواحل وادهو مالدیو
فقط روزهای ساحل تنگ تماشای نیست. اگر گذارتان به ساحل زیبای تنگ افتاد، حتما شب را هم در این ساحل زیبا سپری کنید تا با تماشا آب های درخشان شگفت زده شوید. سواحل شب تابی تنگ به خاطر زیست پلانکتون های ریزی به نام فیتوپلانکتون است که مانند کرم شب تاب در شب ها نورافشانی می نمایند. موارد مشابه این پدیده زیبا و حیرت انگیز در جهان نادر است. یکی از سواحل شب تابی، ساحل وادهو (Vaadhoo) در مالدیو است که مانند سواحل تنگ، در شب ها درخششی خیره نماینده دارد. بسیاری از توریستان برای تماشای این چشم انداز مجذوب کننده به مالدیو سفر می نمایند. اگر به سواحل تنگ سفر می کنید، یادتان باشد که فیتوپلانکتون های آب یادگاری نیستند که بتوانید آنها را در لیوان و ظرف بریزید و با خود ببرید! با این کار، صرفا اکوسیستم ساحل به خطر می افتد و به زودی اثری از آنها باقی نخواهد ماند.
چطور به سواحل شب تابی بندر تنگ برسیم؟
سواحل بندر تنگ در همین شهرستان واقع شده اند که در بخش قبل، راه دسترسی به آن را گفتیم.
سواحل شب تابی بندر تنگسواحل شب تابی مالدیودریاچه صورتی لیپار سیستان وبلوچستان و گیبسون استرالیا
احتمالا روزی که متیو فلیندرز (Matthew Flinders)، یکی از جست وجوگران نیروی دریایی سلطنتی انگلستان در استرالیا، دریاچه شگفت انگیز صورتی رنگ گیبسون را کشف کرد، فکرش را نمی کرد که این دریاچه روزی به معروفیتی جهانی دست پیدا کند. رنگ صورتی این دریاچه به خاطر وجود میکروارگانیسم هایی است که طیف صورتی رنگی از خود ساطع می نمایند. غلظت بالای نمک این دریاچه باعث شده است شرایط زیستی این دریاچه بسیار خاص باشد؛ اما اکوسیستم این دریاچه کاملا امن است.
گفته می گردد که فقط چهار دریاچه صورتی در جهان وجود دارد. خبر خوب اینکه یکی از این دریاچه های زیبا در کشور ما قرار گرفته است. بله! درست حدس زدید. بازهم سیستان وبلوچستان و بازهم چابهار شگفت انگیز! دریاچه لیپار در استان سیستان وبلوچستان واقع شده است. این دریاچه زیبا بستر زیست بیش از 93 گونه پلانکتون گیاهی، 31 گروه پلانکتون جانوری، 85 گونه انواع ماهی، 24 گونه از سخت پوستان، 64 گونه از انواع نرم تنان، 14 گونه مایوبنتوز (میان زیاگان/ گروهی از بی مهرگان کوچک) و 46 گونه مختلف از جلبک ها است.
به شباهت زیاد دریاچه صورتی معروف و پرطرف دار گیبسون با دریاچه صورتی لیپار دقت کنید. شگفت زده نمی شوید؟
چطور به دریاچه صورتی لیپار برسیم؟
از شهرستان چابهار به سمت گواتر رانندگی کنید. در 15کیلومتری این جاده به روستای رمین می رسید که دریاچه صورتی لیپار در آن واقع شده است.
دریاچه صورتی لیپار در استان سیستان وبلوچستاندریاچه صورتی گیبسون استرالیاکلام آخر
ایران شگفت انگیز ما بیشتر از آنچه که فکرش را بکنیم مجذوب کننده است. بسیاری از جاذبه های زمین شناختی ایران آن قدر کم نظیر و یا حتی بی نظیر هستند که برخی از کشورها صرفا با داشتن یکی از آنها توانسته اند به صنعت توریسم خودشان تکانی اساسی بدهند. یادمان نرود افزایش توریستی و رونق توریسم، علاوه بر یاری به اقتصاد داخلی، باعث رشد و شکوفایی و توسعه پایدار روستایی می گردد. پس این بار که خواستیم پول های پس اندازشده خودمان را برای یک سفر پرخرج خارجی هزینه کنیم، کمی به این فکر کنیم که چند شهر و نقطه مجذوب کننده در ایران وجود دارد که هنوز آنها را ندیده ایم.
منبع:چطـور
بسیاری از علاقه مندان به سفر با این هزینه های نسبتا بالا، قید سفرهای خارجی را زده اند اما ناراحت نباشید؛ قرار نیست داستان سفر و توریستی همین جا به سرانجام برسد. اگر تا امروز طبیعت ایران را دست کم می گرفتید، با خواندن این مطلب حتما نظرتان تغییر خواهد نمود. خوب است حالا که سفرهای خارجی سخت تر شده است، نگاهی به جاذبه های طبیعی ایران بیندازیم: جاذبه هایی که مشابه خارجی شان بسیار مشهور است و سالانه هزاران توریست را به خود جذب می نماید. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که جاذبه های توریستی طبیعی مهم ترین معیار انتخاب مقصد سفرشان است، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آبشار خزه ای کبودوال و آبشار خزه ای بیگار رومانی
گلستان سرزمین آبشارهایی است که مانند گنجینه ای در دل جنگل های انبوه هیرکانی پنهان شده اند. یکی از زیباترین آبشارهای این استان، آبشار خزه ای کبودوال است. این آبشار تنها آبشار خزه ای ایران است و در 5کیلومتری شهرستان علی آباد کتول واقع شده است. آبشار کبودوال شباهت بسیار زیادی به آبشار خزه ای بیگار رومانی دارد. آبشار بیگار رومانی زیباترین آبشار این کشور است و در کوهستان آنینا و میان دو شهر اوراویتا و بوزگویچی واقع شده است. هر دو آبشار با خزه های زیبا و همواره سبز پوشیده شده اند که چشم انداز ای بسیار رؤیایی ایجاد می نمایند.
چطور به آبشار خزه ای کبودوال برسیم؟
کافی است از استان گلستان، خودتان را به علی آباد کتول برسانید. در 5کیلومتری علی آباد کتول، به پارک جنگلی این شهر خواهید رسید. با حدود 20 دقیقه پیاده روی از پارک جنگلی علی آباد کتول، به آبشار خزه ای کبودوال می رسید.
آبشار کبودوال در استان گلستانآبشار بیگار در رومانیتنگه کافرین ایلام و جزیره فی فی، پوکت تایلند
اگر قصد سفر به استان ایلام دارید، حتما به شهرستان بدره و ارتفاعات کبیرکوه سر بزنید. کنار سد سیمره، تنگه ای واقع شده است که زیبایی اش احتمالا نفس تان را بند خواهد آورد. تنگه کافرین یا تنگه شداد یکی از مجذوب کننده ترین تماشای های شهرستان بدره و استان ایلام است که به لحاظ تاریخی و باستان شناختی هم بسیار بااهمیت و ارزشمند است. قدمت زندگی بشر در این منطقه به حدود 3 هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد، یعنی زمانی حوالی میانه های عصر مفرغ. جالب است بدانید که چشم اندازٔ تنگه کافرین شباهت بسیار زیادی با جزیره فی فی در پوکت تایلند دارد: جایی که همه ساله، بسیاری از توریستان خارجی، ازجمله توریستان ایرانی را به خود جذب می نماید. پس این بار قبل رزروکردن بلیط تایلند، به سفر به استان زیبای ایلام هم فکر کنید!
چطور به تنگه کافرین ایلام برسیم؟
برای رسیدن به تنگه کافرین خودتان را به ایلام برسانید. وارد جاده دره شهر-ایلام شوید و به راستاتان ادامه بدهید تا به دوراهی برسید. راستا سمت راست را انتخاب کنید و جاده خاکی را طی کنید تا به تنگه کافرین برسید.
تنگه کافرین در ایلامجزیره فی فی در پوکت، تایلنددودکش جن ماه نشان زنجان و برایس کنیون در یوتای آمریکا
در 120کیلومتری شهرستان زنجان و درست 20 کیلومتر دورتر از شهرستان ماه نشان، پدیده طبیعی جالبی قرار گرفته است که محلی ها به آن دودکش جن می گویند. این پدیده اسرارآمیز طبیعی در علم زمین شناسی هودو (Hoodoo) نامیده می گردد. هودو ارزش علمی بالایی دارد. هودودها درواقع ستون هایی بلند و از خاک رس هستند که براثر فرسایش به این شکل در آمده اند. تخته سنگ های سر این ستون ها آنها را به شکل قارچ درآورده است. در زنجان، محلی ها اعتقاد داشته اند که این سازهٔ عجیب وغریب کار موجودات ماوراءالطبیعی است؛ به همین علت، به آن دودکش جن می گویند.
یکی از معروف ترین هودوهای جهان در پارک ملی برایس کنیون یوتا در آمریکا واقع شده است. شباهت زیاد دودکش جن و هودوهای برایس کنیون هم در نوع خود جالب توجه است. نکتهٔ ناراحت نماینده درمورد دودکش جن زنجان این است که متأسفانه هیچ نظارتی بر حفظ این میراث ارزشمند ملی صورت نمی گیرد و هودوها در حال تخریب هستند.
چطور به دودکش جن در ماه نشان زنجان برسیم؟
از زنجان به سمت ماه نشان حرکت کنید. در 120کیلومتری زنجان، درست 20 کیلومتر مانده به ماه نشان، می توانید در حوالی روستای بهستان، دودکش جن یا هودو را پیدا کنید.
دودکش جن ماه نشانپارک ملی برایس کنیون در یوتاتنگه شیرز لرستان و تنگه پادشاهان استرالیا
محل تلاقی سه استان ایلام، لرستان و کرمانشاه شاهد یکی از زیباترین منطقه ها طبیعی ایران است. این منطقهٔ اعجاب انگیز که در شهرستان کوهدشت قرار گرفته است، تنگه شیرز نام دارد. این تنگه 5 کیلومتر طول دارد و یکی از گرندکانیون های ایرانی است. صخره هایی که در منطقه های از تنگه به ارتفاع 150 تا 200 متر می رسند، این تنگه را بسیار متفاوت و زیبا نموده اند. ویژگی های طبیعی تنگهٔ شیرز، چشمه ها و رودخانه هایی که در دل صخره های بلند آن می جوشند، این دره زیبا را به یکی از جاذبه های بالقوۀ جذب توریست تبدیل نموده است. جالب است بدانید که تنگه شیرز لرستان یک خواهر دوقلو در آن طرف جهان دارد: تنگه پادشاهان (Kings Canyon) یکی از مهم ترین جاذبه های ژئوتوریسم (توریستی زمین شناختی در طبیعت بی جان) استرالیا است و در پارک ملی واتارکا در تریتوری شمالی جای دارد.
چطور به تنگه شیرز برسیم؟
از خرم آباد به سمت شهرستان کوهدشت رانندگی کنید. از کوهدشت، خودتان را به روستای اولاد قباد برسانید. 2 کیلومتر که در راستا خاکی راندید، می توانید این تنگه زیبا را ببینید.
تنگه شیزر لرستانتنگه پادشاهان استرالیادره خزینه لرستان و گرندکانیون آریزونای آمریکا
اگر تابه حال قانع نشده اید که جاذبه های جغرافیایی بزرگِ جهان همزادهای مجذوب کنندهی در ایران دارند، احتمالا با تماشا این تصاویر قانع خواهید شد. دره خزینه لرستان در راستا پلدختر به اندیمشک، در جوار روستای خزینه قرار گرفته است. وجود پل معلقی به طول 112 متر و ارتفاع 85 متر، به مجذوب کنندهیت های این دره افزوده است. این پل معلق مرتفع ترین پل معلق ایران است. پس اگر عاشق ارتفاع و هیجان هستید، پیاده روی بر روی این پل را از دست ندهید. این دره زیبا که یکی از جالب ترین عوارض جغرافیایی ایران است، شباهت زیادی با گرندکانیون آریزونا واقع در آمریکا دارد.
چطور به دره خزینه برسیم؟
برای رسیدن به دره خزینه کافی است از سمت پلدختر وارد جاده پلدختر به اندیمشک شوید. بعد از طی حدود 44 کیلومتر به روستای خزینه می رسید. در راستا روستا و در اطراف کارگاه احداث سد کرخه 2، می توانید دره خزینه را پیدا کنید.
دره خزینه در استان لرستانگرندکانیون آریزوناروستای کندوان آذربایجان شرقی و کاپادوکیه ترکیه
احتمالا بسیاری از شما نام روستای کندوان آذربایجان شرقی را شنیده اید: روستایی صخره ای در دل کوه های آذربایجان شرقی که قدمتی بسیار زیاد دارد. سالانه هزاران توریست برای تماشا روستای کندوان به آذربایجان شرقی سفر می نمایند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید این روستای زیبا و بکر همزادی مشهور در ترکیه دارد. روستای کاپادوکیه در ترکیه، شباهت بسیار زیادی با روستای کندوان آذربایجان شرقی دارد. این روستا سالانه هزاران توریست را به خود جذب می نماید و یکی از جاهای تماشای ترکیه محسوب می گردد.
چطور به روستای کندوان برسیم؟
از تبریز به سمت شهرستان اسکو حرکت کنید. بعد از طی 60 کیلومتر می توانید این روستای بی نظیر را در برابر خودتان ببینید.
روستای کندوان در شهرستان اسکوکاپادوکیه در ترکیهکوه های رنگین کمانی آلاداغ لار زنجان و ژانگی دانکسیای چین
اگر فکر می کنید رنگین کمان را فقط در آسمان می توانید ببینید، سخت در اشتباهید! کافی است سری به استان زنجان و شهرستان ماه نشان بزنید تا خاک دست ودل باز این شهرستان، زیبایی طبیعت را به شما ارزانی کند. رسوبات معدنی در خاک این منطقه به طور طبیعی طیف رنگ های زیبایی به زمین ماه نشان بخشیده اند. شما می توانید رنگین کمان آرمیده در خاک این منطقه را ببینید و از زیبایی اش لذت ببرید. جالب است بدانید که پارک ملی ژانگی دانکسیا در چین دقیقا شبیه به ماه نشان زنجان است و به همین علت همه ساله توریستان بسیاری را به خود جذب می نماید.
چطور به کوه های آلاداغ لار برسیم؟
می توانید از ماهنشان حرکت کنید. راستا اتوبان زنجان به تبریز، حدود 25کیلومتری شهرستان تبریز، کوه های رنگی آلاداغ لار را پیدا کنید. این کوه ها درست در میانه این اتوبان قرار گرفته اند.
کوه های رنگین کمانی آلاداغ لار زنجانژانگی دانکسیای چینبندر پزم تیاب سیستان وبلوچستان و ساحل دِردل دور انگلستان
استان سیستان وبلوچستان یکی از شگفت انگیزترین جاذبه های جغرافیایی ایران است. متأسفانه به مجذوب کنندهیت های طبیعی این استان زیبا توجه زیادی نشده است و زیبایی این استان کمتر شناخته شده است. اگر دوست دارید به مکان های ناشناختۀ جغرافیایی سفر کنید و از شگفتی طبیعت لذت ببرید، حتما سیستان وبلوچستان را در برنامه سفرتان قرار دهید. یکی از زیبایی هایی این استان، سواحل صخره ای مکران است که با طبیعت بکر و بی نظیر خود میزبان شما خواهد بود. در میان این سواحل، ساحل بندر پزم تیاب، با صخره های زیبایش، چشم نوازی می نماید. این جاذبه به ساحل صخره ای دِردل دور (Durdle Door) انگلستان بسیار شبیه است. ساحل دردل دور در میراث آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و یکی از قدیمی ترین و معروف ترین جاذبه های توریستی انگلستان است.
چطور به بندر پزم تیاب برسیم؟
از چابهار به سمت شهرستان کنارک حرکت کنید. پس از طی 50 کیلومتر، در 6کیلومتری شهرستان کنارک، به بندر پزم تیاب خواهید رسید.
بندر پزم تیاب در استان سیستان وبلوچستانساحل دردل دور در انگلستانکوه های مریخی چابهار و کوه های مریخی آتاکاما در شیلی
کوه های مریخی اصطلاحا به زمین های ناهمواری اطلاق می گردد که براثر خشکی زیاد به این شکل درآمده اند. شباهت زیاد این ناهمواری ها با سطح مریخ، علت اصلی نام گذاری آن است. شاید کوه های مریخی چابهار برایتان چندان آشنا نباشد؛ اما مطمئن باشید که بعد از تماشا منظره ها زیبای آن، شوکه خواهید شد. این کوه ها شباهت بسیار زیادی با همزاد خود در شیلی دارند. چشم انداز ای که کوه های مریخی آتاکاما در شیلی ایجاد می نمایند آن قدر مجذوب کننده است که همه ساله توریستان زیادی را از نقاط مختلف جهان راهی این منطقه می نماید: جایی که بیابان های خشک آن لقب خشک ترین نقطهٔ زمین را از آن خود نموده اند. چشم اندازٔ کوه های مریخی در منطقهٔ سن پدرو آن قدر برای توریستان مجذوب کننده است که این نقطه را تبدیل به یکی از سه منطقه مهم توریستی شیلی نموده است.
چطور به کوه های مریخی چابهار برسیم؟
کافی است در استان سیستان وبلوچستان از سمت چابهار به بندر گواتر سفر کنید تا بعد از طی 50 کیلومتر، با کوه های مریخی چابهار روبه رو شوید.
کوه های مریخی چابهارکوه های مریخی آتاکاما در شیلیبندر بریس سیستان وبلوچستان و سواحل بوندا کلیفس استرالیا
هرچه از جاذبه های جغرافیایی بکر استان زیبای سیستان وبلوچستان بگوییم، کم است! بندر بریس یکی از بنادر معروف ماهیگیری در استان سیستان وبلوچستان است. این بندر به سواحل صخره ای زیبا و چشم نواز هم معروفیت دارد: سواحلی که شباهت زیادی با سواحل بوندا کلیفس (Bunda cliffs) استرالیا دارند.
چطور به بندر بریس برسیم؟
حدودا 60 کیلومتر از چابهار به سمت سواحل مکران برانید. بعد از ردکردن کوه های مریخی، به بندر بریس خواهید رسید.
بندر بریس در چابهارسواحل بوندا کلیفس در استرالیاجاده ساحلی چابهار به بندر گواتر و گریت اوشن رود استرالیا
اگر فکر کردید که قرار است به این زودی ها دست از سر چابهار برداریم، سخت در اشتباهید. استان سیستان وبلوچستان آن قدر منطقه ها شگفت انگیز و مجذوب کننده دارد که می گردد یک کتاب درباره آن نوشت. شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از مجذوب کننده ترین جاده های ساحلی ایران در این استان واقع شده است. جاده ساحلی چابهار به بندر گواتر چشم انداز بسیار مجذوب کنندهی دارد: از یک سو در کنار صخره های سربه فلک کشیده و از سوی دیگر در ساحل واقع شده است. این جاده شباهت بسیار زیادی با گریت اوشن رود (Great Ocean Road) استرالیا دارد: جاده ای که به خاطر زیبایی های منحصربه فردش، معروفیتی جهانی یافته است. می بینید؟ کافی است کمی به جاذبه های طبیعی این استان توجه گردد تا این استان به معروفیتی جهانی برسد.
چطور به جاده ساحلی چابهار برسیم؟
از چابهار به سمت شرق یعنی دریای مکران حرکت کنید. طولی نخواهد کشید که به جاده ساحلی خواهید رسید.
جاده ساحلی چابهارگریت اوشن رود در استرالیابندر تنگ سیستان وبلوچستان و سواحل کویری نامیبیا
تابه حال به تلفیق کویر و دریا فکر نموده اید؟ به جایی که کویر و دریا به هم می پیوندند. تناقض عجیبی است، نه؟ خب اگر تابه حال با چنین پدیده ای روبه رو نشده اید، باید به شما بگوییم که استان مجذوب کننده سیستان وبلوچستان یکی از این منظره ها ناب و بکر را در خود جا داده است. بندر تنگ، در شهرستان کنارک، همان جایی است که کویر سیستان وبلوچستان و دریای مکران به هم می پیوندند. سواحل کویری نامیبیا که حائز معروفیتی جهانی است، دقیقا موقعیتی شبیه به بندر تنگ و ساحل آن دارد. حتی به جرئت می توان گفت که زیبایی بندر تنگ بسیار بیشتر از زیبایی ساحل کویری نامیبیا است.
چطور به بندر تنگ استان سیستان وبلوچستان برسیم؟
برای رسیدن به روستای تنگ، کافی است 80 کیلومتر از کنارک به سمت چابهار برانید. از جاده بندر جاسک به سمت روستای تنگ برانید تا به این چشم انداز بکر برسید.
بندر تنگ استان سیستان وبلوچستانسواحل کویری نامیبیاسواحل شب تابی بندر تنگ و سواحل وادهو مالدیو
فقط روزهای ساحل تنگ تماشای نیست. اگر گذارتان به ساحل زیبای تنگ افتاد، حتما شب را هم در این ساحل زیبا سپری کنید تا با تماشا آب های درخشان شگفت زده شوید. سواحل شب تابی تنگ به خاطر زیست پلانکتون های ریزی به نام فیتوپلانکتون است که مانند کرم شب تاب در شب ها نورافشانی می نمایند. موارد مشابه این پدیده زیبا و حیرت انگیز در جهان نادر است. یکی از سواحل شب تابی، ساحل وادهو (Vaadhoo) در مالدیو است که مانند سواحل تنگ، در شب ها درخششی خیره نماینده دارد. بسیاری از توریستان برای تماشای این چشم انداز مجذوب کننده به مالدیو سفر می نمایند. اگر به سواحل تنگ سفر می کنید، یادتان باشد که فیتوپلانکتون های آب یادگاری نیستند که بتوانید آنها را در لیوان و ظرف بریزید و با خود ببرید! با این کار، صرفا اکوسیستم ساحل به خطر می افتد و به زودی اثری از آنها باقی نخواهد ماند.
چطور به سواحل شب تابی بندر تنگ برسیم؟
سواحل بندر تنگ در همین شهرستان واقع شده اند که در بخش قبل، راه دسترسی به آن را گفتیم.
سواحل شب تابی بندر تنگسواحل شب تابی مالدیودریاچه صورتی لیپار سیستان وبلوچستان و گیبسون استرالیا
احتمالا روزی که متیو فلیندرز (Matthew Flinders)، یکی از جست وجوگران نیروی دریایی سلطنتی انگلستان در استرالیا، دریاچه شگفت انگیز صورتی رنگ گیبسون را کشف کرد، فکرش را نمی کرد که این دریاچه روزی به معروفیتی جهانی دست پیدا کند. رنگ صورتی این دریاچه به خاطر وجود میکروارگانیسم هایی است که طیف صورتی رنگی از خود ساطع می نمایند. غلظت بالای نمک این دریاچه باعث شده است شرایط زیستی این دریاچه بسیار خاص باشد؛ اما اکوسیستم این دریاچه کاملا امن است.
گفته می گردد که فقط چهار دریاچه صورتی در جهان وجود دارد. خبر خوب اینکه یکی از این دریاچه های زیبا در کشور ما قرار گرفته است. بله! درست حدس زدید. بازهم سیستان وبلوچستان و بازهم چابهار شگفت انگیز! دریاچه لیپار در استان سیستان وبلوچستان واقع شده است. این دریاچه زیبا بستر زیست بیش از 93 گونه پلانکتون گیاهی، 31 گروه پلانکتون جانوری، 85 گونه انواع ماهی، 24 گونه از سخت پوستان، 64 گونه از انواع نرم تنان، 14 گونه مایوبنتوز (میان زیاگان/ گروهی از بی مهرگان کوچک) و 46 گونه مختلف از جلبک ها است.
به شباهت زیاد دریاچه صورتی معروف و پرطرف دار گیبسون با دریاچه صورتی لیپار دقت کنید. شگفت زده نمی شوید؟
چطور به دریاچه صورتی لیپار برسیم؟
از شهرستان چابهار به سمت گواتر رانندگی کنید. در 15کیلومتری این جاده به روستای رمین می رسید که دریاچه صورتی لیپار در آن واقع شده است.
دریاچه صورتی لیپار در استان سیستان وبلوچستاندریاچه صورتی گیبسون استرالیاکلام آخر
ایران شگفت انگیز ما بیشتر از آنچه که فکرش را بکنیم مجذوب کننده است. بسیاری از جاذبه های زمین شناختی ایران آن قدر کم نظیر و یا حتی بی نظیر هستند که برخی از کشورها صرفا با داشتن یکی از آنها توانسته اند به صنعت توریسم خودشان تکانی اساسی بدهند. یادمان نرود افزایش توریستی و رونق توریسم، علاوه بر یاری به اقتصاد داخلی، باعث رشد و شکوفایی و توسعه پایدار روستایی می گردد. پس این بار که خواستیم پول های پس اندازشده خودمان را برای یک سفر پرخرج خارجی هزینه کنیم، کمی به این فکر کنیم که چند شهر و نقطه مجذوب کننده در ایران وجود دارد که هنوز آنها را ندیده ایم.
منبع: دیجیاتور