مهارت های برنامه نویس ، هر آنچه که یک برنامه نویس باید بداند
به گزارش آرش بلاگ، شغل یک برنامه نویس کامپیوتر در اقتصاد امروز که بر دنیای دیجیتال متمرکز است، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ به همین علت، تعداد فرصت های شغلی در این زمینه همچنان در حال افزایش است. برنامه نویسان برای برنامه های کامپیوتری و اپلیکیشن های موبایل کد می نویسند و آن ها را توسعه می دهند. آن ها بعلاوه در نگهداری، اشکال زدایی و عیب یابی سیستم ها و نرم افزارها نقش دارند تا اطمینان حاصل نمایند که همه چیز به خوبی کار می نماید. برای آشنایی با وظایف و مهارت های برنامه نویس پیروز با ما همراه باشید.
برنامه نویس چه وظایفی دارد؟
برنامه نویس به صورت روزانه وظایف متعددی دارد که باید آن ها را انجام دهد. مهم ترین این وظایف عبارت اند از:
- نوشتن و تست کد برای برنامه های نو
- به روزرسانی برنامه های موجود. به روزرسانی ممکن است شامل برطرف اشکال یا عملکرد بهبودیافته برای بهبود تجربه کاربر باشد.
- شناسایی و تصحیح خطاهای کدنویسی به صورت روزانه
- بازنویسی برنامه ها برای سیستم عامل های مختلف
- توسعه برنامه های ایمن در برابر تهدیدات امنیت سایبری
- و…
زبان های برنامه نویسی
تسلط بر مهارت های مختلفی تضمین نماینده موفقیت یک برنامه نویس است اما از میان همه آن ها، بیشترین سهم به زبان برنامه نویسی اختصاص دارد. اصلی ترین مهارت ک برنامه نویس دانش او در خصوص زبان های برنامه نویسی است. مهم ترین زبان های زنده جهان در حوزه برنامه نویسی عبارت اند از:
- لینوکس
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- ++ C
- ASP.NET
- سی شارپ
- SQL
- HTML
- PHP
- ویژوال بیسیک
- پایتون
- و…
بسته به حوزه ای که در آن فعالیت می کنید، به تسلط بر یک یا چند زبان احتیاج خواهید داشت. تعداد زبان های برنامه نویسی از آنچه گفتیم بسیار بیشتر است و امکان دارد در یک پروژه برنامه نویسی بزرگ، یک یا چند زبان سهیم باشند.
مهارت کلیدی یک برنامه نویس
مهارت های یک برنامه نویس با تمرین و تکرار به وجود می آیند و او را به سمتی می برد که به طور مؤثر و کارآمد با همکاران ارتباط بگیرد، مسائل را حل نماید یا کدها را توسعه دهد. برنامه نویسان باید از مهارت های ارتباطی نوشتاری و کلامی، خلاقیت و کنجکاوی و توانایی کار به صورت مستقل و گروهی بهره ببرند.
- مهارت های ارتباطی: برنامه نویسان کامپیوتر باید بتوانند مفاهیم فنی پیچیده را برای همکاران خود و افراد کم اطلاع در این زمینه شرح دهند.
- چندوظیفه ای بودن: برنامه نویسان کامپیوتر اغلب روی چندین کار به طور هم زمان کار می نمایند یا مسئولیت بخش هایی از یک پروژه بزرگ تر را بر عهده دارند. برنامه نویسان باید بتوانند اولویت های خود را سازمان دهی نمایند، مسائل را حل نمایند و وظایف متعددی را به طور هم زمان انجام دهند.
- مهارت های سازمانی: مهارت های سازمانی برنامه نویس شامل توانایی تمرکز، تخصیص انرژی ذهنی و فیزیکی به چند کار و مدیریت کارآمد زمان است.
- توجه به جزئیات: توجه به جزئیات، کارایی و کیفیت کار را بالا می برد و از بروز خطاها جلوگیری می نماید.
- مهارت حل مسئله: اصل برنامه نویسی، حل مسئله است و برنامه نویس باید این توانایی را در خود داشته باشد.
- و…
مدرک دانشگاهی مطلوب برای شغل برنامه نویسی
فارغ التحصیلان رشته های کامپیوتر و فن آوری اطلاعات معمولاً درزمینهٔ برنامه نویسی فعالیت می نمایند؛ اما این به معنی این نیست که نداشتن مدرک دانشگاهی یا فارغ التحصیل نشدن از رشته های مرتبط، سدی برزگ در راستا کسانی است که به این حوزه علاقه دارند. در شغل برنامه نویسی، مهمترین مساله، رزومه ای است که فرد دارد. اگر با گذراندن یک دوره خودآموز بتوانید کد بزنید و کاری موثر در یک پروژه انجام دهید، نداشتن مدرک تحصیلی مانع پیشرفت شما نخواهد شد.
آینده شغلی برنامه نویسی
بدون شک برنامه نویسی یکی از شغل هایی است که روشن ترین آینده را دارد. پیشرفت روزافزون تکنولوژی و در کنار آن، احتیاج مبرم به متخصصان برنامه نویسی، نوید این را می دهد که آینده برنامه نویسی همچنان روشن خواهد بود. شما با متخصص شدن در یک یا چند زبان برنامه نویسی هیچ وقت بیکار نخواهید ماند.
تقاضا برای استخدام برنامه نویس ها در کشورهای مختلف جهان با سطح عایدی بالا روزبه روز افزایش می یابد و با توجه به اینکه در چند سال آینده تمام جنبه های زندگی اجتماعی انسان به سمت ماشینی شدن پیش می رود، می توان گفت که در آینده مسلط بودن به یکی از زبان های برنامه نویسی از لزومی ترین مهارت های هر فرد است.
برترین فرصت های شغلی برای برنامه نویس را ببینید
منبع: بلاگ دیوار