ویژگی هایی که سعدی را ممتاز کرده است
به گزارش آرش بلاگ، خبرنگاران/فارس سیروس رومی، نویسنده، شاعر، روزنامه نگار و پژوهشگر با اشاره به بخشی از ویژگی هایی که سعدی را ممتاز کرده است، تاکید کرد که سعدی در جهان بدیلی ندارد.
سیروس رومی در گفت و گو با آرش بلاگ، گفت: من زمانی که به فکر فرو می روم به گمانم انتخاب برترین شاعر از میان حدودا دوازده هزار شاعر فارسی گو کاری سخت است؛ فردوسی بزرگ است، حافظ، نظامی، خیام و عطار همه از بزرگان اند؛ من با توجه به اینکه از سویی به فردوسی و حافظ احساس نزدیکی می کنم اما همیشه انتخابم سعدی است؛ یعنی سعدی را واقعا بهترین می دانم.
پژوهشگر و نویسنده کتاب تاریخ مطبوعات فارس، با تاکید بر کلام، واژگان و چینش واژگان در آثار سعدی افزود: زبان آهنگین، پیچیده و در عین حال ساده سعدی حتی خواننده عامی و عادی را تحت تاثیر قرار می دهد.
این روزنامه نگار پیشکسوت گفت: سعدی کوتاه نویس است. سعدی گزیده گوست. سعدی اخلاق گراست. سعدی خردورز است. سعدی هم در نثر استاد است هم در شعر. در نثر مسجعِمنّت خدای را عز و جل که طاعتش موجب قربتست و به شکر اندرش مزید نعمت هر نفسی که فرو می رود ممدّ حیاتست و چون بر می آید مفرّح ذات پس در هر نفسی دو نعمت موجودست و بر هر نعمتی شکری واجب ببینید چه قشنگ خوانده و شنیده می شود! شعر سعدی در زمان حیاتش گسترش پیدا می کند؛ به قول خودش مانند ورق زر می برند.
نویسنده کتاب شیراز در شعر شاعران، از اثرگذاری آثار سعدی بر ادبیات فارسی نیز سخن گفت و گفت: معتقد هستم ما امروز به زبان سعدی حرف می زنیم و زبان سعدی، زبان معیار امروز است؛ چراکه در زمان حال برای فهم اثارش نیازی به تغییر زبان آثارش نداریم.
رومی در ادامه با اشاره به این بیت شعر؛ اردیبهشت ماه جلالی/ بلبل گوینده بر منابر قضبان/ بر گل سرخ از نم اوفتاده لآلی / همچو عرق بر عذار شاهد غضبان، نامگذاری اول اردیبهشت به نام روز بزرگداشت سعدی را اقتباس از این شعر دانست و افزود: برگزاری بزرگداشت روز سعدی در شناساندن بیشتر سعدی و آثار سعدی میان فارسی زبانان می تواند تاثیر گذار باشد. در موسیقی فارسی می توان دید که از میان اشعار به کار برده از شعرای بزرگ در ترانه ها، آثار سعدی بیشتر به چشم می خورد؛ این هم به علت ریتم خوب و پذیرش مردم از این نوع گویش است که سعدی را از دیگر شاعران متفاوت کرده است.
این روزنامه نگار پیشکسوت و شاعر شیرازی، تاکید کرد که برای شناساندن هرچه بیشتر سعدی و آثار او به جهانیان، باید هرچه بیشتر و بهتر به ترجمه خوب آثار و کلام سعدی و پس از آن برگزاری سلسله برنامه هایی در خور پرداخت.
به گزارش آرش بلاگ، اول اردیبهشت به نام سعدی شیرازی در تقویم ملی ایران نام گذاری شده و هرسال به این مناسبت، برنامه های متعدد و متنوعی در ایران و بسیاری از کشورهای جهان برگزار می شد؛ اما امسال و به دلیل شیوع کروناویروس، برنامه های یادروز سعدی، با بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی و بدون حضور فیزیکی سعدی پژوهان، اندیشمندان، ادیبان و علاقه مندان، در شیراز برگزار گشت.
اگر چه شیوع کووید19 بار دیگر توجه جهانیان را به اندرزهای حکیمانه شیخ اجل سعدی شیرازی جلب کرد، آنجا که گفته است؛ بنی آدم اعضای یک دیگرند (یک پیکرند)/ که در آفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به درد آید از روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار.
منبع: خبرگزاری ایسنا