چه بلایی بر سر گل رز من آمده!

به گزارش آرش بلاگ، حشره های عجیب و غریب، لکه های قهوه ای و سوخته، پودرهای سفید روی برگ و … کدام یک برای رزتان رخ داده است؟ اینها چه هستند و چه طور می توان آنها را از بین برد؟

چه بلایی بر سر گل رز من آمده!

1- شته روی رزها

یکی از معمول ترین آفاتی که به رزها حمله می نماید شته است. شته ها را می شناسید، آنها کوچک و گلابی شکل هستند. شته ها گونه های مختلفی به رنگ های سبز، زرد یا مایل به سیاه دارند. آنها معمولا به صورت دسته جمعی به گیاه حمله می نمایند و دسته هایی را در نقاط جوان گیاه مانند نوک جوانه های برگ و یا در زیر برگ ها تشکیل می دهند.

نشانه های شته:

- بد شکلی برگ ها گل ها و جوانه ها

- فراوری عسلک چسبناک روی گیاه

- تشکیل کپک های سیاه روی عسلک ها

- دسته ای از حشرات ریز سبز، زرد یا تیره رنگ روی گیاه

کنترل

- چون اینها حشراتی کوچک هستند، می توانید آنها را به وسیله آب پاشی به گیاه از آن جدا کنید.

- اگر آب پاشی چاره نکرد، آنها را به وسیله سموم ارگانیک دفع کنید. طرز تهیه تعدادی از این سموم در پست های قبلی بخش طبیعت آمده.

2- لکه های سیاه روی برگ ها

خیلی از گونه های رز نو نسبت به این بیماری مقاوم هستند، اما بسیاری گونه های دیگر هنوز مستعد ابتلا می باشند و باید مرتب تحت نظر باشند تا علائم بیماری به موقع شناسایی شوند و درمان سریع شروع گردد. این لکه های سیاه در واقع به دلیل ابتلای گیاه به یک بیماری قارچی بروز می نمایند. هوای گرم و مرطوب و خاک خیس شرایط مساعد برای ابتلای گیاه به این بیماری را فراهم می نمایند.

کنترل

- برای شروع، باغچه یا گلدان ها تان را در فصل پاییز تمیز کنید. اسپور قارچ عامل بیماری می تواند زمستان را در برگ های آلوده و خشکی که در پای گیاهان افتاده اند، سپری کند. پس در فصل پاییز و زمستان باغچه و گلدان ها را نظافت کنید و برگ های خشک را درون کیسه ای جمع کنید و دور بیاندازید.

- از آنجایی که این بیماری، در صورت وجود شرایط بد نگهداری تشدید می گردد، مطمئن شوید که شرایط مناسب نگهداری گیاهان تان را (آبیاری کافی، کود دهی منظم، گردش هوای خوب و …) ایجاد نموده اید.

- تمام کارهایی که در بالا گفتیم باعث جلوگیری از ابتلای بیماری یا جلوگیری از تشدید آن می گردد، اما برای درمان باید چه کرد ؟ استفاده از سموم شیمیایی! از سم های قارچ کش موجود در بازار، نیم یا سولفور بهره ببرید. این سموم را تهیه نموده و طبق دستور روی بسته سم، گیاه را سم پاشی کنید.

3- لکه برگی قارچی رز (سرکوسپورا)

این بیماری یکی دیگر از بیماری های قارچی رز است و به نام لکه برگی رز شناخته می گردد.

علائم

بیماری به صورت لکه های کوچک دایره ای شکل با مقدار های مختلف روی سطح برگ شروع می گردد. و در آخر هاله ارغوانی دور این لکه ها را فرا می گیرد. بعد از مدتی لکه ها توسعه می یابند و مرکز آنها به رنگ خاکستری - برنزی درمی آید و بافت برگ در آن ناحیه می میرد.

کنترل

- اول از همه، به محض تماشا برگ های آلوده آنها را از گیاه جدا کنید. حواستان باشد که در آخر فصل هم برگ های انباشته شده در کف زمین یا گلدان را جمع کنید و دور بریزید.

- مانند دیگر بیماری های قارچی، استفاده از قارچ کش برای کنترل بیماری موثر خواهد بود.

- مالچ پاشی در پای بوته های رز، باعث کاهش پراکنده شدن اسپور قارچ ها و مصون ماندن گیاهان می گردد.

4- بیماری گال طوقه

این بیماری به بسیاری از گیاهان حمله می نماید و رز هم یکی از آنها است. این بیماری به دلیل حمله یک باکتری به گیاه ایجاد می گردد، که توانایی گیاه در جذب آب و مواد غذایی را مختل می نماید. گال طوقه به گیاهان ضعیف و تحت استرس حمله می نماید.

علائم

این باکتری به وسیله زخم ها به داخل گیاه وارد می گردد. ابتدا در نزدیکی سطح خاک و بر روی ریشه، ساقه یا طوقه گیاه زندگی و رشد می نماید. محلی که گال در آن رشد می نماید برآمده، رنگ پریده و گرد می گردد و بعدا با رشد بیشتر گال، به صورت جسم گردی سخت، زبر و اندکی تکه تکه درمی آید.

کنترل

- این بیماری درمانی ندارد. اگر گیاه رزی دارید که به گال طوقه مبتلاست، خاک پای بوته گیاه را حفر کنید و گیاه و مقداری از خاک اطراف آن را دور بریزد.

- این بیماری به وسیله آب منتشر می گردد و محلی که گیاه آلوده در آن کاشته شده بود، تا مدت ها آلوده است، پس حداقل برای 5 سال در این مکان گل رزی نکارید.

- تنها درمان پیشگیری است! پس بوته رز را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید و در هنگام خرید، آن را به خوبی آنالیز کنید تا به این بیماری مبتلا نباشد.

منبع: فوت و فن / thespruce.com

به "چه بلایی بر سر گل رز من آمده!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه بلایی بر سر گل رز من آمده!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید