همه چیز درباره ارزش غذایی و خواص سیب سبز

به گزارش آرش بلاگ، بیشتر افراد سیب سبز را با خاصیت لاغری و کاهش وزن می شناسند، هر چند مقدار کالری موجود در سیب سبز نسبت به سیب قرمز و سیب زرد کمتر است، اما ارزش غذایی این میوه و مقدار املاح و ویتامین های موجود در آن، با دیگر ارقام سیب مشابه است. در ادامه با خواص و ارزش غذایی سیب سبز و مزایای مصرف این میوه آشنا شوید.

همه چیز درباره ارزش غذایی و خواص سیب سبز

ارزش غذایی سیب سبز

مواد اصلی موجود در سیب سبز شامل انواع فیبر های غذایی محلول و نامحلول در آب مانند پکتین ها، تانن ها، فلاونوئیدها، پلی فنولها، مواد معطر مانند ترکیبات هگزانال، بوتریک اسید، آنتی اکسیدان ها، بنزول و اسید های میوه مانند اسید سالیک که بیشتر در سیب رسیده و اسید کینیک، اسید سوکسینیک و اسید سیتریک که بیشتر در سیب نرسیده یافت می گردد، است. بعلاوه این میوه حاوی ویتامین (آ)، (ث)، (ب 1)، (ب 2)، (ب 12) و ویتامین (ای) است و عناصر معدنی ضروی کلسیم، پتاسیم، آهن، مس و منیزیم نیز در آن وجود دارد. در تمام قسمت های این گیاه آلکالوئید های بربرین، اکسیاکانتین، بربامین وجود دارد.

جدول ارزش غذایی سیب سبز

خواص سیب سبز (طبیعت و خواص درمانی)بر اساس طبقه بندی طبیعت میوه ها در طب سنتی، طبع سیب شیرین، گرم است ولی طبع سیب سبز، سرد و خشک است و از این رو مصرف این میوه برای افراد دارای مزاج صفرای مفید است. افراد با مزاج سرد بهتر است سیب شیرین مصرف نمایند. بعضی از مهمترین خواص سیب سبز به توضیح زیر است:

1. برطرف حالت تهوعسیب سبز خاصیت قابض دارد و برای درمان اسهال، حالت استفراغ و دل بهم خوردگی مفید است. این میوه به ویژه حالت نهوع ناشی از گرمازدگی را بهبود میدهد. در طب سنتی از این میوه برای درمان اسهال، تب و تهوع و تقویت معده استفاده می گردد.

2. لاغری و کاهش وزناندازه کالری سیب سبز نسبت به دیگر انواع سیب کمتر است و وجود فیبر زیاد در آن هم به کاهش وزن یاری می نماید. به طور کلی یکی از شناخته شده ترین خواص سیب سبزی، یاری به لاغری و کاهش وزن است. فیبر محلول در قسمت نرم میوه، آب را در روده جذب می نماید و ماده ای ژل مانند تشکیل می دهد که از سرعت هضم می کاهد و باعث احساس سیری و کاهش اشتها می گردد.

3. پیشگیری از سرطانیکی از مواردی که ارزش غذایی سیب سبز را بالا برده، وجود انواع مواد آنتی اکسیدان موجود در این میوه است. ترکیبات فنلی سیب سبز (با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی)، می توانند بر سیستم اکسیداسیون و احیاء تأثیر گذاشته و از تکثیر سلول ها بکاهند. ویتامین ث، بعضی کارتنوئیدها و آنتوسیانین از دیگر مواد آنتی اکسیدان موجود در این میوه هستند.

4. تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمریکی دیگر از خواص منحصر به فرد سیب سبز به واسطه موادی مانند کوئرستین در آن است. این ماده احتمال پیشرفت اختلالات اعصاب مثل آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد. بعلاوه این ماده قادر است، بهتر از ویتامین ث در برابر تنش اکسیداتیو، از اعصاب محافظت کند و به بهبود عملکرد حافظه یاری می نماید و به تبع در پیشگیری از آلزایمر و پاریکنسون موثر است.

5. کاهش قند و چربی خونارزش غذایی سیب سبز و خواص ان برای افراد مبتلا به چربی و فشار خون بالا و بیماران دیابتی بسیار ویؤه بوده، مصرف این میوه به تنظیم قند خون، کنترل دیابت نوع 2 و تنظیم فشار خون یاری می نماید و به تبع در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی موثر است. اندازه بالای فیبر موجود در سیب سبزب اعث میگردد اندازه گلوکز (قند خون) ثابت بماند و از این طریق به ثبات آن یاری می نماید.

6. درمان یبوستمصرف سیب سبز به علت فیبر فراوان برای درمان یبوست و پیشگیری از آن مفید است.

7. مقابله با پیری زودرس پوستاز آنجائیکه سیب سبز منبع خوب ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان هاست، به مقابله با علائم پیری زودرس پوست یاری نموده و سلامت ظاهر پوست را حفظ می نماید.

8. پیشگیری از بیماری هاهمچون خواص سیب برای سلامتی، وجود ماده ضد میکروب فلورتین موجود در انواع سیب، باعث شده مصرف روزانه یک عدد از آن، به پیشگیری از انواع بیماری های ویروسی و ... یاری کند. این ماده بر اغلب میکروارگانیسمهای گرم منفی و مثبت تاثیر دارد.

مضرات سیب سبز (موارد احتیاطی و منع مصرف)با وجود بالا بودن ارزش غذایی سیب سبز و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی، مصرف این میوه برای بعضی افراد با محدودیت هایی همراه است. بعضی از مضرات سیب سبز و موارد منع مصرف آن عبارتند از:

مصرف زیاد سیب سبز برای افراد با مزاج سرد خوب نیست.

افراد با معده ضعیف باید در مصرف این میوه احتیاط نمایند.

زیاده روی در مصرف سیب سبز اعصاب را ضعیف می نماید.

هسته سیب سبز همچون دیگر انواع سیب، دارای ماده نسبتا سمی و تلخ سیانید بوده و بهتر است از خوردن آن پرهیز گردد. البته مصرف چند دانه از آن بلامانع است و جای نگرانی ندارد.

مصرف سیب سبز با بعضی داردوهای ضد حساسیت تداخل نشان می دهد، بعلاوه بهتر است افراد دیابتی درباره مصرف سیب سبز با پزشک خود مشورت نمایند.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "همه چیز درباره ارزش غذایی و خواص سیب سبز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره ارزش غذایی و خواص سیب سبز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید