شرایط مبهم آموزشی دانشجویان فنی وحرفه ای در شرایط کرونایی

به گزارش آرش بلاگ، علی رغم تاکید وزارت علوم مبنی بر استقلال و انعطاف دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور در تصمیم گیری ها و مقررات آموزشی به منظور همراهی با دانشجویانی که به سیستم آموزش مجازی دسترسی ندارند، دانشگاه فنی و حرفه ای با وجود اینکه بیش از 60 درصد آموزش های عملی و مهارتی را عهده دار است، با اعمال کمترین انعطاف در مقررات آموزشی، دانشجویان خود را در شرایط ابهام و بلاتکلیفی قرار داده است.

شرایط مبهم آموزشی دانشجویان فنی وحرفه ای در شرایط کرونایی

به گزارش آرش بلاگ، همزمان با شیوع کرونا ویروس در کشور، بسیاری از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از همان ابتدا (اوایل اسفندماه سال گذشته) با بهره گیری از ظرفیت وسایل ارتباطی اقدام به برگزاری کلاس های نظری به صورت مجازی کردند و این فرایند بعد از تعطیلات نوروز نیز با توجه به تداوم شرایط بحرانی و اعمال قرنطینه محدود در شهرها ادامه پیدا کرد.

اگر چه ارائه آموزش های مجازی قبل از تعطیلات نوروز از سوی دانشگاه ها و به صورت اختیاری از سوی اساتید و به عنوان یک برنامه موقت ارائه شد و دانشجویان نیز ملزم به شرکت در این کلاس ها نبودند، اما با ادامه فرایند تعطیلی های نیم امسال و قوت دریافت احتمال ادامه تعطیلی ها تا سرانجام شهریور ماه، معاونت آموزشی وزارت علوم با ابلاغ بخشنامه ای به دانشگاه ها خط مشی آموزشی این مراکز برای ترم تحصیلی جاری را معین کرد.

بر اساس بخشنامه ابلاغی وزارت علوم، دانشگاه ها در مقررات آموزشی نیم امسال منعطف شدند و مقررات تحصیلی جدیدی برای شرایط متعارف وضع شد که البته این موارد به شکل استثنایی ویژه نیم سال دوم تحصیلی 98-99 اعمال خواهد شد و تسری آن به نیم سال های بعدی مطلقا مجاز نیست.

در بخشنامه وزارت علوم صراحتا اعلام شده است: دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی علاوه بر مبنا قرار دادن ادامه آموزش های الکترونیکی در نیم سال تحصیلی جاری، می توانند سقف سنوات دانشجویان را افزایش دهند و معاونین آموزشی دانشگاه ها اجازه دارند در صورت لزوم سقف سنوات دانشجویانی که به دلیل حذف واحدهای درسی یا عدم امکان برخورداری از کلاس های حضوری یا غیر حضوری و برگزار نشدن جلسه دفاع از سرانجام نامه و رساله با کمبود سنوات روبرو شدند را یک نیم سال افزایش دهند.

همچنین وزارت علوم تاکید نمود: در مواردی که به هر دلیلی برگزاری جلسات و اتمام یک یا چند درس در نیم امسال امکان پذیر نباشد، برگزاری کلاس ها تا تکمیل طرح درس به تشخیص استاد درس و تایید گروه آموزشی اضافه بر سقف واحدهای هر نیم سال به نیم سال بعدی قابل انتقال است. ضمن این که دانشگاه ها باید ملاحظه مشکلاتی که در این صورت در تنظیمات نیم سال بعد ایجاد خواهد شد را در نظر داشته باشند.

در این بخشنامه به یکی از مهم ترین خواسته ها و مطالبات دانشجویان کشور که حذف ترم بود، پاسخ داده شد؛ بطوریکه تاکید شد حذف یک درس یا چند درس بی توجه به لزوم رعایت حداقل واحدهای انتخابی در هر نیم سال و یا حذف کامل واحدهای درسی نیم سال در صورت تقاضای دانشجو مجاز است و نیم سال حذف شده جزو سنوات تحصیل دانشجو محسوب نمی گردد.

بعد از ابلاغ این بخشنامه بسیاری از دانشگاه ها دستورالعمل و سیاست اصلی آموزشی و پژوهشی دانشجویان برای نیمامسال را معین و ترسیم کردند، بطوریکه اغلب دانشگاه ها با انعطاف حداکثری در قوانین و مقررات آموزشی و پژوهشی در نهایت سیاستی را اتخاذ کردند تا علاوه بر ادامه فرایند آموزش مجازی، مساعدت های لازم با دانشجویانی که به دلایلی امکان دسترسی به این نوع آموزش و یا آموزش کیفی را نداشتند، انجام گردد و آنها بتوانند در مورد حذف واحد و یا حتی حذف ترم بدون در نظر دریافت سنوات تحصیلی تصمیم بگیرند.

این در حالی است که دانشگاه فنی وحرفه ای با وجود اینکه بیش از 60 درصد واحدهای آموزشی دانشجویان را به صورت عملی و با حضور در آزمایشگاه ها و کارگاه ها ارائه می دهد، کمترین انعطاف را در مقررات آموزشی خود برای نیم امسال اعمال نموده و بخشنامه جدید آموز شی این دانشگاه موجب نگرانی و سردرگمی دانشجویان خود شده است.

در بخشنامه اخیر دانشگاه فنی وحرفه ای بر ضرورت ادامه فرایند آموزش مجازی دانشجویان تاکید شده و آمده است: با توجه به تغییرات ایجاد شده در تقویم آموزشی نیم امسال واحدهای استانی و دانشکده یا آموزشکده ها، دروس نیم امسال را به وسیله آموزش مجازی و با همکاری واحد فناوری، مدیران گروه های آموزشی و تمامی آموزشگران دانشکده یا آموزشکده برای تمام دانشجویان (اعم از ورودی های سال های قبل، ورودی جدید و پذیرش به وسیله تکمیل ظرفیت) ارائه نمایند.

در حالی بر ادامه فرایند آموزش مجازی دانشجویان فنی وحرفه ای تاکید شده که اغلب دانشجویان این دانشگاه از طبقه متوسط جامعه هستند و امکان اینکه به تجهیزات و زیرساخت های حضور در کلاس های اینترنتی دسترسی داشته باشند، پایین است.

در این شرایط دانشگاه فنی وحرفه ای بر خلاف اغلب دانشگاه های دیگر ضمن مخالفت با حذف ترم دانشجویان در نیم سال تحصیلی جاری، خاطرنشان کرد: درخواست دانشجو برای حذف ترم، صرفاً با رعایت ضوابط و مقررات آئین نامه آموزشی انجام می گردد. در مورد سنوات مجاز تحصیلی نیز تاکید شده امکان افزایش یک نیم سال به سقف سنوات مجاز دانشجویانی که صرفاً با حذف واحدهای درسی در این نیم سال با کمبود سنوات روبرو می شوند، متعاقباً در شورای آموزشی دانشگاه آنالیز و تصمیم گیری خواهد شد.

ضمن اینکه دانشگاه فنی وحرفه ای در بخش نامه جدید خود به شرایط شهریه دانشجویان در ترم تحصیلی جاری پاسخ نداده و اعلام نموده است: در مورد شهریه واحدهای درسی که به خاطر شرایط خاص به وجود آمده، به درخواست دانشجو و با رعایت ضوابط این بخشنامه حذف می شوند (به استثنای حذف اضطراری) متعاقباً تصمیم گیری خواهد شد.

به گزارش آرش بلاگ، اگر چه در شرایط فعلی وزارت علوم و همچنین تمامی دانشگاه های کشور با وجود ضعف در زیرساخت ها و عدم دسترسی مناسب به اینترنت بر ادامه فرایند آموزش مجازی دانشجویان برای ترم تحصیلی جاری تاکید دارند و دانشجویان نیز با درک شرایط بحرانی فعلی نهایت همراهی را برای ادامه این فرایند انجام می دهند، اما ضروری است دانشگاه هایی نظیر دانشگاه فنی وحرفه ای که سهم بیشتری در ارائه آموزش های مهارتی و عملی دارند، با انعطاف بیشتر در اعمال مقررات آموزشی ترم تحصیلی جاری، همراهی حداکثری با دانشجویان داشته باشند، تا آنها علاوه بر نگرانی های ناشی از شیوع کرونا و شرایطی که این ویروس بر شرایط زندگی عادیشان تحمیل نموده، استرس ها و نگرانی مضاعفی را تحمل ننمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "شرایط مبهم آموزشی دانشجویان فنی وحرفه ای در شرایط کرونایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط مبهم آموزشی دانشجویان فنی وحرفه ای در شرایط کرونایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید